23.5.09

Els eurodiputats, la veu a Europa

El eurodiputat és la veu a Europa. El Parlament Europeu, elegit cada cinc anys, és un protagonista destacat i influent en el procés de decisió de la Unió Europea.

375 milions de ciutadans de 27 països estan cridats a triar el nou Parlament Europeu. Les eleccions al Parlament Europeu del 7 de juny. Les diverses candidaturas i recull de declaracions dels candidats al inici de campaya.




La candidata del PSC a les eleccions europees i eurodiputada, Maria Badia ha afirmat avui que “hem de tenir clar qui tenim a davant: no podem permetre que els qui ens van portar a la crisi continuïn manant”. “Berlusconis i Vidals-Quadres ens han creat la situació que tenim ara, no podem deixar que ens continuïn manant, no ho podem permetre ni a Catalunya, ni a Espanya, ni a Europa ni al món”, ha afegit.
http://www.socialistes.cat/




El cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa (CiU), ha comentat aquesta nit la campanya electoral proclamant que "mes Europa vol dir mes llibertat nacional i menys estat centralista". http://www.ciu.info/


El candidat d’Esquerra a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha anunciat avui que com a eurodiputat promourà una Iniciativa Ciutadana Europea per tal d’aconseguir la oficialitat del català a Europa. A més, Junqueras ha plantejat a ‘totes les formacions catalanistes, a tota la societat civil, a tot el país de Fraga a Maó, a l’Alguer, i de Salses a Guardamar, a donar suport’ a aquesta iniciativa. El candidat d'ERC ha llançat el repte d'aconseguir que aquesta legislatura "el català sigui llengua oficial a Europa" ERC .

Raül Romeva repeteix candidatura per Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa. “El cas és que si bé en alguns temes defenso, de fet en faig bandera, de la unitat d'acció, com és el tema de la llengua o de la defensa dels àmbits competencials catalans, en d'altres mantenim encara visions molt diferents sobre com hem de construir Catalunya i, més enllà, sobre com Catalunya ha de contribuir a construir Europa” Bloc.
Ara solucions, ara PP". Aquests dies, Alejo Vidal-Quadras, actual vicepresident del Parlament Europeu, ha provocat la indignació dels candidats nacionalistes en dir que és una bestiesa intentar que es pugui fer servir la llengua catalana a l'eurocambra.

El Centre d'Investigacions Sociològiques espanyol (CIS) ha fet pública una enquesta preelectoral (pdf . L'enquesta dóna als socialistes un 42,8% de la intenció de vot i un 42,2% als populars