28.5.09

Triplet per a la història

No podia ser d'una altra manera, el càntic més repetit: copa, lliga, champions s'ha fet realitat. Es pot posar el titular que es vulgui. Barça 2 Manchester 0, o bé Manchester 9 minuts Barça 81 minuts. Ahir vam poder veure la culminació d'una gran temporada, de futbol i espectacle. Com es diu a la web del Manchester :el Barça li ha tret el regnat d'Europa .

El Manchester va sortir al camp de l'estadi Olímpic de Roma en tromba, amb atacs fulgurants. Cristiano tenia ganes de proclamar-se una altra vegada el millor jugador i va posar a prova a Valdés. El Barça es va trobar sobre la gespa sorprès. Cal destacar a Piqué, amb una defensa minvada. Però, 9 minuts va ser el que va trigar Eto'o a marcar el gol. Van der Sar, no esperava el tret amb la punteta, primera arribada i gol. Ressaltar l'Eto'o d'aquest any., en relació amb la temporada passada, ahir decisiu va tornar a ser el lleó indomable, en això també Guardiola té el seu merit.

A partir d'aquest moment : un altre partit van començar a tocar els “petits”. Xavi ellegir millor jugador de la final, Iniesta i Messi no podia ser d'una altra manera. Tal com diu el profeta, del gol és molt senzill cal tenir la possessió de la pilota i això va fer el Barça.. Va posar la rubrica Messi en el minut setanta, ,jugada a centre de Xavi ,marcant un gol de cap magnific que despeja els dubtes sobre el millor jugador: candidat a la pilota d’or. Cristiano trasbalsat dels nervis amb unes entrades a Puyol inapropiades per a un jugador de la seva categoria.

Aquest Barça ha posat el llistó molt alt, per primera vegada a Espanya: un equip ha aconseguit l'anhelat triplet, Copa,Lliga i Champions. Com deia el poeta: Confesso que he viscut” una temporada extraordinària de bon joc, afegir gràcies Barça. Fins a la temporada que ve, camí de la llegenda. Màgic Barça.


Francesc Riquelme, veí de Cabrils