31.5.09

Un accident nuclear a Ascó pot afectar fatalment tot el territori català

Lloret alerta del perill de les centrals nuclears en una conferència a la BibliotecaEl prestigiós físic Antoni Lloret va advertir que no li agradava fer aquest tipus de conferència pel missatge alarmista que transmet. Però la realitat s’ha d’explicar amb totes les conseqüències i això és el que va fer. En aquest sentit, Lloret va alertar que un accident nuclear a Ascó (Ribera d’Ebre), que és on hi ha el reactor nuclear d’Ascó II, pot afectar fatalment tot el territori fins el punt “de no poder-nos aixecar mai més”.

Segons Antoni Lloret, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, el lobby pro nuclear és molt poderós a tot el món i trasllada informacions favorables a la nuclearització que no són certes. De la mateixa manera, va lamentar que s’aposti per aquest model energètic tot i que no s’ha pogut solucionar el problema dels residus.


Tanmateix, va denunciar que la Generalitat de Catalunya no té cap observador en el Comitè de Seguretat Nuclear de titularitat estatal: “els catalans fem veure que no existeix aquest problema”, conclou Lloret. En canvi, en els darrers temps s’han produït accidents –com la fuita d’Ascó II- que han afectat la salut de les persones.


Finalment, Antoni Lloret va reivindicar l’ús de les energies renovables (com la eòlica o la fotovoltaica) com a model energètic: “Si les renovables tiren endavant, la energia nuclear no podrà competir”.

L’acte va ser organitzat per la secció local d’ Esquerra-Cabrils i va ser presentat pel seu president, Manel Volart.