26.2.10

Avís de situació meteorològica de risc per Vent,

Previsió pel dissabte i diumenge 27 / 28 de febrer de 2010
Superació del llindar: ratxa màxima de vent superior a 25m/s (90km/h) Situació de risc Nivell 1


Foto: Imatge d'arxiu del temporal de vent a Cabrils.


El vent: de component sud i oest de matinada i girarà a component sud al matí. Bufarà entre fluix i moderat a l'inici del dia i s'anirà reforçant. A partir del matí serà moderat amb cops forts en general, si bé a cotes altes hi haurà cops molt forts.


Tema relacionat: Sentència, (TSJC) caiguda d'un arbre per excés de pes. Arbres i branques.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat l'Ajuntament de Barcelona a indemnitzar amb 9.923 euros la propietària d'un vehicle pels danys que va ocasionar al cotxe, estacionat al carrer Sor Eulàlia d'Anzizu, la caiguda d'un arbre per excés de pes.

La secció segona del TSJC assenyala en l'escrit que la Guàrdia Urbana va atribuir la caiguda de l'arbre al fort vent, si bé es remet a un informe del cap de control de la zona oest de l'Ajuntament, que indica que un "excés de pes motivat per la gran quantitat de branques en la copa de l'arbre i una certa inclinació del tronc", en van motivar la caiguda.

A més, l'entitat municipal Parcs i Jardins va enviar un escrit al jutge en què admetia que "els mitjans de què disposa aquesta administració impossibiliten fer un control preventiu i eficaç de tots els arbres de la ciutat", cosa que el tribunal estima com un reconeixement "d'insuficient prestació del servei a nivell global".

Segons la sentència, la "causa principal" de la caiguda és l'esmentada anteriorment, tot i que com a factor "coadjuvant" cita "l'existència de vent, que, no obstant, sembla més aviat un factor "desencadenant d'una situació prèvia".