12.2.10

Signatura del pacte salarial fins al 2012. i pujada del Iva juliol 2010

Fa tres dies que els sindicats i patronal han signat el pacte salarial .

L'Acord afectarà 2,5 milions de treballadors/es a CatalunyaAmb increments salarials de fins a l'1% aquest any, entre l'1% i el 2% el 2011 i entre l'1,5% i el 2,5% el 2012, l'Acord permet i afavoreix mantenir i millorar el poder adquisitiu dels salaris, a la vegada que possibilita una adaptació a la realitat diversa de la situació econòmica dels sectors d'activitat i les empreses.


L'Acord de negociació col•lectiva té com a efecte fonamental la recuperació de l'estabilitat de les regles per a la negociació dels convenis col•lectius, reforçant la confiança entre les parts i el principi de respecte als compromisos pactats.
El Govern ha de prendre nota de la conducta responsable dels agents socials i retirar definitivament qualsevol mesura de retard de l'edat de jubilació als 67 anys que, a mésd'injustificada i injusta, introdueix incertesa en la població treballadora. CCOO Catalunya

En aquest sentit cal recordar la pujada de l'IVA per al mes de juliol 2010, amb augments de tipus impositiu del 16 al 18%, i del 7 al 8% S'eleva tàcitament l'IRPF en eliminar la deducció dels 400 euros. Tot això produirà segons els experts un menor poder adquisitiu i en conseqüència, menor consum. veure quadre com afecta la pujada en tots els productes. Des del tranporte,, llum, gas i telèfon.

Referent a l'atur ens situem amb una taxa del 22% a nivell estatal 4.048.000 aturats. Amb totes aquestes dades i segons els últims estudis. La recuperació no es produirà fins al 2016, ???, segons informe de Caixa Catalunya i altres similars.

Per tot això i per mantenir el lloc de treball els sindicats han fet un acte de responsabilitat signant aquest pacte salarial, que es traduirà en un menor poder adquisitiu i com hem dit anteriorment menys consum.
El mateix ha ocorregut als pensionistes que han vist com la pujada s'ha vista eixugada per la pujada de l'IRPF.
La quadratura del cercle com augmentar el consum amb menys ingressos, havent perdut poder adquisitiu. Per això no és estrany que ara ja hi hagi partits que sol·licitin al Govern que no apliqui la pujada de l'IVA previst per al mes de juliol 2010.