26.2.10

Hem perdut la por a qüestionar-nos coses»El punt entrevista a Xavier Viudez portaveu Cabrils Decideix


Aquest físic de professió treballa en una empresa del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació. Milita en un partit polític, però prefereix no explicar en quin. És la cara visible de la plataforma que organitza la consulta popular d'aquest diumenge a Cabrils.

Ho tenen més fàcil que els que van muntar les consultes el 13-D?


–«Evidentment el que fem es agafar la torxa de les consultes que es van fer al Maresme. Els de Vilassar de Dalt ens ajuden molt en temes com la logística i la seva experiència ens és molt útil. A més, des de la coordinadora nacional s'han destil·lat les bones pràctiques de les consultes anteriors i han elaborat un document que ens ha arribat a nosaltres. Però el que hem de fer és adaptar tot això a la realitat de Cabrils, que no és gens fàcil.»


–Com han intentat informar i sensibilitzar en un poble tan disgregat i que compta amb tantes urbanitzacions?


–«Hem fet bustiada a tots els habitatges del municipi. Ens hem hagut de repartir la feina i fer que tothom, allà on visqui, pugui conèixer l'objectiu de la consulta.»


–Aquesta disgregació és una barrera només urbanística o també l'és des del punt de vista social?

–«Probablement sigui així. Fa uns anys va arribar molta gent de fora a viure a les urbanitzacions de Cabrils. A més, la majoria de gent no treballa a Cabrils i aleshores és difícil fer vida de municipi. Ens hem fixat molt en els punts aglutinadors com les escoles, La Concòrdia, la penya barcelonista. Tot i així, hi ha certes dificultats a teixir un moviment associatiu a Cabrils.»


–Es resigna a aquesta realitat o es pot lluitar contra ella?
–«Cabrils, tot i la disgregació, té una població reduïda i, per això, hem optat per centralitzar els actes a La Concòrdia on estarà el col·legi electoral amb quatre meses. El que farem seran activitats per atraure la gent.»


Qui vulgui, encara pot votar de manera anticipada?
–«Sí, al carrer Nou es podrà votar dissabte. De fet, ja hem recollit vots des de fa unes setmanes. Els darrers dies han estat més animats, però la climatologia no ens ha ajudat gens.»


–Sou optimistes de cara al nivell de participació de la població de Cabrils?
–«Optimistes, sí. Però dependrà de molts factors, com ara el temps. El que cal tenir en consideració és la força d'un grup de gent capaç d'autoorganitzar-se a banda del model institucional, i que va començar amb la consulta d'Arenys de Munt.»
-Se'n recorda d'aquell dia. Pensava aleshores que s'implicaria en un moviment semblant a Cabrils?
–«Recordo que em va sorprendre molt. La realitat era molt complexa, però va tenir uns resultats meravellosos. Arenys de Munt va fer que la gent perdés la por a qüestionar-se coses.»
–En què serà diferent aquesta onada de consultes?
–«Tot està molt més madurat. Sí que pot ser que siguem una mica una onada de transició, però contribuirem que la flama no s'apagui.»
–Quin ha de ser el paper dels partits?
–«Tots els representants de partits polítics són benvinguts, però sempre a títol personal. De fet, no he notat que cap partit intenti capitalitzar la consulta, a Cabrils.»
–Arribaran a diumenge satisfets de la feina feta?

–«Sí, sempre hi ha coses que hauries volgut fer si haguéssim tingut més temps, però crec que la gent de la plataforma s'ha conegut i ha fet xarxa.»
–Quanta gent creuen que vindrà a votar?

–«És molt difícil de pronosticar. Esperem que no plogui, perquè la gent pugui votar tranquil·lament.»


Una de les qüestions que planteja en l'entrevista al Punt, Xavier Viudez, és si plourà diumenge? les previsions indiquen que la pluja i temporal de vent són per a demà dissabte, diumenge el temporal de vent remetrà i tindrem sol.

Diumenge a part de la votació tenim la Cabrilenca i els que vulguin votar és possible que el pàrquing de Can Botella, quedi tancat.

Sort a tots i participeu.!!!!