18.2.10

Rodalies de Catalunya incorpora dos nous trens Civia i acorda les primeres millores en el servei

Els dos trens començaran a prestar servei avui dijous a la línia R1 (Molins de Rei-Maçanet Massanes per Mataró).
Aquests nous trens són els primers a entrar en servei després del traspàs del servei de Rodalia de Barcelona i són també els primers a estrenar la nova imatge de Rodalies de Catalunya
.


Civia : una plataforma tecnològica dissenyada per Renfe per als serveis de Rodalies de Catalunya, concebuda per a donar una resposta de qualitat al transport massiu de viatgers en nuclis urbans i metropolitans. Els nous trens estan dotats dels últims avanços tecnològics en seguretat, sostenibilitat, accessibilitat i confort.

Els nous trens , de 5 cotxes i capacitat per a 757 viatgers, compten amb un disseny interior dels nous que ofereix espais lluminosos i diàfans, amb passadissos intercomunicadors que faciliten la mobilitat interior. A més, s’han instal•lat seients ergonòmics i sistemes de vídeo amb pantalles TFT, així com un sistema de comunicació que permet informar als passatgers directament des del centre de control en cas d’incidència..
D’altra banda, els nous serveis disposen de sistemes d’insonorització, així com de regulació automàtica de temperatura en funció de la temperatura exterior. Tot això emprant materials amb característiques ignífugues i de prestacions anti vandàliques, de llarga durada i de fàcil neteja. A més, per a millorar la seguretat interior compten amb dues càmeres de vídeo vigilància a cada cotxe.