3.2.10

Cabrils actuarà a La Calma si no ho fa la Generalitat

El Punt : L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC), ha assegurat que si la Generalitat de Catalunya no actua per habilitar l'antiga residència geriàtrica de La Calma, ho farà l'Ajuntament. La Generalitat, que és el titular de l'equipament, ha pressupostat 100.000 euros per fer-hi una residència per a menors de famílies desestructurades.
Foto: G.A. El Punt

«La situació en què es troba La Calma és preocupant», explicava recentment l'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC). En aquest sentit, va afegir: «Si la Generalitat no fa res per millorar el seu estat, actuarem nosaltres.» Tant ell com la regidora de Serveis Socials, Mercè Fernández (ICV-EUiA), van admetre no saber res sobre les intencions del Departament d'Acció Social i Ciutadania, que va comprar l'antic geriàtric el 2006 per un valor d'1,2 milions d'euros.

Des d'aleshores, l'estat del centre s'ha anat deteriorant de manera considerable. Els accessos estan oberts i el jardí és ple de deixalles. Les cadires i les taules de l'antic centre estan tirades per tot arreu. A l'interior, el mobiliari està inservible i en moltes de les habitacions s'hi ha calat foc. L'estat de la façana també és molt deficient. Els veïns s'han queixat reiteradament al consistori que aquest equipament és un niu de brutícia.

Pressupost minso

En el darrer pressupost de la Generalitat, els de l'any 2010, s'hi ha reservat una partida de 100.000 euros per a la construcció d'un centre residencial d'acció educativa (CRAE), un espai on acollir infants, de 3 a 18 anys, que provinguin de famílies desestructurades de la comarca. La portaveu de CiU, Lina Morales, va demanar en el darrer ple municipal com pensava el govern de la localitat donar servei a tots aquests joves, una qüestió que no va ser resposta pel govern municipal. «M'informaré sobre les intencions de la Generalitat i li contestaré», va esgrimir Fernández. L'alcalde, per la seva banda, va explicar que amb 100.000 euros «no tenen ni per començar», ja que «calen molts més diners per rehabilitar La Calma». Colomer també va explicar que els Mossos d'Esquadra s'havien interessat pel complex com a lloc d'entrenament per als grups d'intervenció. La proposta, però, no va prosperar