22.2.10

Dimarts 23 de febrer: Manifestacions contra la proposta de retard de l'edat de jubilació

Les manifestacions tindran lloc el dia 23 de febrer a les següents poblacions:
Barcelona (18'00h a la Plaça Urquinaona).

Les protestes es faran amb el lema comú de 'Mobilitza't! en contra del retard de l'edat de jubilació. Pel dret a viure la jubilació!'. Es produiran més de 100 mobilitzacions en totes les capitals per demanar al Govern que retiri la seva proposta d'augmentar l'edat de jubilació.






CCOO de Catalunya convoca amb UGT manifestacions el dimarts 23 de febrer per protestar per una de les mesures aprovades pel Consell de Ministres del Govern espanyol el divendres 29 de gener: la d'endarrerir l'edat legal de jubilació als 67 anys.
Àlvarez, que considera 'imprescindible' la manifestació del dimarts, afirma que els sindicats no convocaran una vaga general perquè se n'aprofiti la dreta i la ultradreta.
Les declaracions de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, efectuades en la roda de premsa conjunta de CCOO i UGT del dilluns 15 de febrer.

La proposta del Govern d'allargar legalment l'edat de jubilació és una mesura, que així plantejada, i sense matisos, “suposa una retallada en la quantia de les pensions i un enduriment de les condicions d'accés, en una situació en què la tendència és a escurçar les carreres laborals”. Així, “els joves entren en dates tardanes al mercat laboral, amb 26, 27, 28 anys i la població activa per damunt de 50, 52 anys s'està reduint també. No per voluntat dels treballadors sinó perquè les empreses tenen aquestes estratègies d'acomiadament.