1.2.10

Nobel de la Pau 2010. La Fundació Vicente Ferrer possible candidata

Avui dilluns 1 de febrer presentat, a Oslo (la candidatura de la Fundació Vicente Ferrer al premi Nobel de la Pau 2010.

Una plataforma independent de l'ONG-a la qual, no obstant això, la Fundació dóna suport-ha fet arribar a la capital noruega el dossier de candidatura de la FVF.

L'objectiu és aconseguir que el guardó reconegui la importància d'un projecte de desenvolupament i pau que ha obtingut resultats molt positius a l'Índia i que pot ser replicable en altres països en vies de desenvolupament.
La proposta del Nobel de la Pau a la Fundació Vicente Ferrer aspira a donar veu a la revolució silenciosa que va començar a Anantapur fa ja 40 anys. No tracta de fer història sinó que busca l'impuls necessari per continuar acabant amb la pobresa a l'Índia i fora de les seves fronteres.

A través d'www.nobeldelapaz.org, qualsevol persona podrà donar suport a la candidatura així com realitzar una donació per finançar la campanya de la Plataforma Nobel.
A Barcelona, la presentació oficial de la campanya a favor de la candidatura de la FVF tindrà lloc el proper 10 de febrer, amb la posada en marxa del web http://www.nobeldelapaz.org/


Antecedents: Aquest clamor popular, que es va avivar després del decés del filantrop català, «va ser una de les raons que van impulsar la creació d’un grup de suport perquè la seva fundació obtingui el Nobel de la pau», recorda Rafael Vilasanjuan, president d’aquesta plataforma. «Un altre motiu –afegeix l’exdirector general de Metges Sense Fronteres– va ser la clara aposta que van fer per aquesta idea alguns dels principals mitjans de comunicació del país». EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, que anteriorment havia reconegut la feina de Vicente Ferrer amb el premi Català de l’Any 2008, va ser el primer mitjà que va recolzar la candidatura. http://www.fundacionvicenteferrer.org/


La premsa continua defensant el projecte a ultrança amb la publicació avui d’editorials que sol·liciten el reconeixement de Ferrer. Uns escrits que s’afegeixen a la carta que els directors d’el Periócico El mundo.es, La Razón, La Vanguardia , Público, Abc i el director adjunt d’El País han enviat al comitè noruec del Nobel de la pau en què expressen el seu «suport unànime a la candidatura» per seguir impulsant el projecte amb la mateixa força que l’ha fet possible i difondre el model per adaptar-lo i replicar-lo més enllà de les seves fronteres actuals».

70 AJUNTAMENTS Aquesta missiva va acompanyada d’una sèrie de documents en què s’expliquen la solidesa, els èxits i el futur del projecte, que compta amb el suport de nombroses personalitats i institucions. Entre elles, l’expresident del Govern espanyol Felipe González, l’expresident xilè Ricardo Lagos, els presidents d’11 comunitats autònomes, els plenaris de més de 70 municipis, els rectors d’algunes de les principals universitats del país, així com diversos instituts internacionals de la pau i figures de primer ordre del món empresarial i cultural.
La premsa continua defensant el projecte a ultrança amb la publicació ahir d’editorials que sol·liciten el reconeixement de Ferrer. UNA VIDA D'ACCIÓ
A Cabrils:
Lola Villanueva, cooperant de la Fundació VicençFerrer, i voluntaria de la entitat Bona Terra, durant l'exposició de les fotografies del seu viatge a l'Anantapur, per conéixer elsnens/es apadrinats per la Fundació).veure tuets 12 decembre 2009