7.1.07

CDC DE CABRILS: GREU CRISI A L’INICI DE 2007


Com a conseqüència del malestar provocat per la gestió de la federació CiU s’ha produït un seguit de baixes de militants històrics i la dimissió d’un regidor.

El congrés de CiU a Tarragona (novembre 2004) marcava com a objectiu prioritari la formalització de les federacions de Convergència i Unió per a tots els municipis de Catalunya. A Cabrils que es sortia d’una moció de censura que va fer perdre l’alcaldia a CiU i, seguidament, s'havia produit un trencament de la federació per abandó dels membres d’Unió (que van concorre a les eleccions municipals amb les sigles de DIU) es presentava molt difícil. Des d’un principi, la militància es va posicionar en contra de la federació i el Comitè Executiu Local va apostar per una política de no informar mentre es duien a terme les negociacions juntament amb la comarcal de Mataró. Finalment - i per sorpresa- es presenta la federació com una realitat el 4 d’octubre de l’any passat, sense permetre que aquesta mesura es pogués debatre en l’assemblea.
Aquest modus operandi ha molestat a un bon nombre de militants que han decidit demanar la baixa com a membres de Convergència. El propi Comitè Executiu Local també ha hagut d’acceptar dimissions pel mateix motiu i per la manca de direcció i la total inoperància del mateix. Per altra banda, reconeguts convergents ja han anunciat la seva intenció de no votar la llista de CiU per no estar d’acord amb la seva gestació i la possible inclusió en les llistes d’Antoni Poblet (cap de llista del DIU i ara regidor no adscrit). D'altra banda, tal com informa el diari electrònic e-notícies, UDC intensifica la seva campanya per distanciar-se de CDC; fet que introdueix més incertesa al desenllaç final d'aquesta obra d'ingenyeria electoral, la qual encara ha de ratificar Manel Pérez com a candidat de CiU als propers comicis locals del maig vinent davant del Comitè Executiu de la Federació. Davant d'això, militants de CDC recorden les declaracions de Poblet a El Punt en les quals manifestava que "Unió de Cabrils no accepta l’actual alcalde i cap de llista de CDC (Manel Pérez) com a candidat a les municipals".