21.1.07

Neix “Olivera”, la revista dels nens i nenes de l’escola


Coincidint amb el primer trimestre escolar del curs 2006-07 va sortir a la llum una nova publicació local: la revista del CEIP L’Olivera. Aquesta revista té una periodicitat trimestral i conté 36 pàgines que han estat possible gràcies a l’empenta de la Mariona Marxuach i en Joan Torruella: “Com a pares de l'escola varem pensar que seria molt bo, que l'Olivera tingués una revista. Creiem que, com passa a moltes escoles de Catalunya, una publicació pròpia és una bona eina per relligar tota la comunitat educativa, (alumnes, mestres i pares)”. En aquest sentit, els responsables de la revista creuen que amb aquesta iniciativa es podria servir per solucionar una part de tot el "mal rotllo" que malauradament s’ha viscut aquests últims mesos a l’escola i - tal com apunta Torruella – “ara les coses ja van per bon camí, i l'entesa entre mestres i pares finalment s'ha aconseguit. L'assemblea del passat dijous ha servit perquè tots els pares dipositessin la confiança, tota la confiança en l'actual Junta de l'AMPA. Sens dubte servirà per continuar treballant per intentar millorar les coses, i en definitiva perquè els mestres treballin a gust i contents i de retruc els nostres nanos segueixin gaudint d'un ensenyament de qualitat a Cabrils”.

Endegar una publicació és difícil però “Olivera” ha comptat amb l’impuls de Torruella: “ Jo com a periodista tenia una avantatge davant d'altres pares que potser no haurien sabut com començar, i així va ser. Tot i que feia anys que no maquetava res, sembla que una mica és com anar en bici, i amb l'incondicional suport de la Mariona, que es va engrescar de seguida en tot, ho hem aconseguit. Si més no aquest primer número que consideravem vital que sortis bé. Estem segurs que els pròxims sortiran millor”. En aquest sentit, Mercè Martín s’ha afegit a Marxuach i Torruella al capdavant de la redacció de la revista però com a contrapunt, els impulsors destaquen que l’AMPA ha subvencionat el 100% de la revista però que volen inserir publicitat per tal que “Olivera” no suposi una gran despesa per l’AMPA: “Editar una publicació de 36 fulls encara que sigui a una tinta és car. Però pensem que malgrat això, es necessita una publicació a l'escola del poble”.

Des de la redacció del “Tu ets Cabrils”aplaudim enèrgicament aquesta iniciativa i exhortem a tots els pares i mares del CEIP L’Olivera a seguir treballant per aquesta bona entesa.