28.2.07

El Punt: "El futur de la zona esportiva obre una crisi al govern de CiU i PSC de Cabrils"


Segons informa avui el diari El Punt, el futur de la zona esportiva de Cabrils ha obert una crisi entre els principals grups del govern: CiU i el PSC. Els dos partits no es posen d'acord sobre quines actuacions cal fer en aquest espai. CiU creu que amb l'actuació que s'ha fet al camp de futbol –s'hi ha posat gespa artificial–, millorant les piscines descobertes i fent un parc per a patinadors és suficient. En canvi, el PSC –a més de totes aquestes actuacions– aposta ara per poder fer un pavelló poliesportiu a la zona de les escoles, perquè la piscina, de moment, és inviable econòmicament.


L'alcalde de Cabrils, Manel Pérez (CiU), carrega contra el PSC, que defensava un ambiciós projecte que havia de servir per modernitzar les instal·lacions esportives de Cabrils –que estan en un estat força deplorable– exceptuant el remodelat camp de futbol. Pérez considera que «s'ha reorientat la situació, a l'abast de l'Ajuntament de Cabrils». El PSC proposava fer piscines –amb una zona d'aigües–, una pista poliesportiva coberta i un edifici que havia de ser el punt de referència del complex. Però aquestes infraestructures costen més d'un milió d'euros, que l'Ajuntament de Cabrils no té. El regidor d'Esports, Diego Fernández (PSC), acusa CiU de fer «demagògia». S'ha estudiat amb diferents empreses la viabilitat de fer la piscina coberta «però no surten els números». Fernández explica que amb els diners de la subvenció que es va rebre de la Diputació s'ha posat la gespa. «A Cabrils la gespa li ha costat 92.000 euros, perquè ja en vam rebre 250.000.» Fernández explica que «es van fer grans esforços» per aconseguir que els diners acabessin al camp de futbol. «A més, s'ha construït la pista poliesportiva de la zona de Can Mas i la pista d'Esport i Salut amb un recorregut de 500 metres a la zona de Ca l'Estrany», apunta el regidor d'Esports.

La mala maror creix dins l'Ajuntament

La crisi de la zona esportiva ha obert una ferida en el govern municipal, format per CiU, el PSC i Gent de Cabrils (GEC). Els dos socis majoritaris volen rendibilitzar al màxim les actuacions que s'han fet al llarg d'aquest mandat, que ha tingut dos alcaldes: Manel Pérez (CiU) –que té el càrrec en l'actualitat– i Joaquim Colomer (PSC), que ho va ser en els dos primers anys de govern. Colomer reconeix que en els últims temps «CiU ens ho està posant molt difícil per acabar bé aquest mandat, però la nostra responsabilitat és acabar el que hem començat», diu Colomer. El fet que CiU hagi constituït la federació amb els membres de DiU (Democràcia i Unió) –que té dos regidors que són a l'oposició– ha enrarit les relacions entre els dos socis. Colomer i Pérez ja han estat ratificats pels seus partits per encapçalar les candidatures a l'alcaldia de Cabrils.