8.2.07

L'alcalde de Premià de Mar, Jaume Batlle, mor en un accident de trànsit a l'N-II


Tal com informa El Punt, l'alcalde de Premià de Mar, Jaume Batlle (CiU), va morir ahir a la tarda en un accident de trànsit a l'N-II, a prop del semàfor que regula l'accés a la carretera de Vilassar de Dalt. Segons van confirmar ahir fonts dels Mossos, un vehicle –un Opel Astra– que feia cua per entrar a la carretera de Vilassar de Dalt, va maniobrar per accedir a l'N-II i va topar amb la motocicleta de Batlle, i el seu cos va sortir disparat i va topar contra una tanca. L'equip mèdic que va intentar reanimar l'alcalde no ho va aconseguir. Polítics locals i veïns de la població, consternats per la notícia, es van reunir a la zona i van mostrar la seva indignació davant un nou accident a la carretera N-II, una via que fa anys que els municipis del Baix Maresme reclamen que es pacifiqui.

Setmana tràgica per a la família convergent. Dilluns moria la primera tinenta d'alcalde de Canet de Mar, Ibis Puig, i ahir un desafortunat accident de trànsit posava fi a la vida de Jaume Batlle, ratificat fa poques setmanes com a candidat a l'alcaldia de Premià de Mar. Batlle, de 52 anys, separat i amb dues filles, tornava de l'enterrament d'un familiar d'una treballadora de l'Ajuntament quan va ser envestit per un cotxe.

L'alcalde compaginava la tasca en el govern local amb la seva feina com a empresari d'importació i exportació de flor, Somiflor, a Vilassar de Mar. Batlle era un gafarró, un nom d'ocell que a Premià de Mar s'acostumava a posar a l'arròs per donar-li gust i que per als del poble significa que era un premianenc de tota la vida. L'accident, que va passar poc després de dos quarts de sis de la tarda, va reunir a la zona nombrosos veïns que en saber que la víctima era l'alcalde van mostrar la seva indignació davant una nova tragèdia a la carretera N-II. El cos de Batlle no va ser retirat de la carretera fins poc abans de les vuit del vespre.

Jaume Batlle va accedir a l'alcaldia el 2003 encapçalant la llista de CiU com a independent i governava amb el suport d'ERC. La seva entrada en política, però, correspon al diputat d'UDC Josep Sánchez Llibre, amb qui mantenia una relació d'amistat. La seva mà dreta dins l'alcaldia, però, és Miquel Plubins. Ahir, Plubins, visiblement consternat, explicava que havia estat dels primers a arribar al lloc de l'accident alertat per la policia local. Batlle, que també formava part del grup de CiU dins el Consell Comarcal del Maresme, va destacar per haver abanderat iniciatives sobre la mobilitat a la zona sud de la comarca. La seva lluita per transformar l'N-II en una via pacífica o per reivindicar millores a l'estació de Renfe i reclamar el baixador de Can Pou-Camp de Mar en són clars exemples.

Des de la redacció de "Tu ets Cabrils" lamentem aquest fatal accident i ens sumem al condol per aquesta pèrdua irreparable i dolorosa.