3.9.08

S'aprova el Pla de transport de viatgers de Catalunya (2008-2012)

S'aprova el Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona que inclou 93 mesures. (pdM), que abasta la mobilitat del conjunt de l'àrea tenint en compte tots els tipus de transport, tant de passatgers com de mercaderies, i fomenta els modes no motoritzats i en transport públic.


Les 93 propostes recollides al pdM comporten una inversió, fins l'any 2012, de 197 milions d'euros. Aquesta xifra abasta les mesures específicament enquadrades en el pdM, sense incloure les actuacions ja determinades als plans sectorials de rang superior, com el Pla d'infraestructures del transport de Catalunya i el Pla de transports de viatgers de Catalunya.

L'àmbit territorial del pdM és la Regió Metropolitana de Barcelona, que té una superfície de 3.236 km2, una població de 4,8 milions de persones i 164 municipis distribuïts en set El Govern ha aprovat definitivament el Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona comarques: el Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Garraf i l'Alt Penedès.

El Pla propugna un nou model de mobilitat que pretén:
Augmentar el pes del transport públic i no motoritzat de viatgers fins a assolir una proporció 2/3 sobre el total de la mobilitat a la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB).
Incrementar el pes del transport públic fins al 34,3% sobre el total del transporti reduir un 5% el pes del vehicle privat respecte les altres formes de transport.
Reduir el consum energètic de la mobilitat per habitant en un 7,5%, a fi de mantenir el consum de combustible global a l'RMB en els nivells de 2004.
Disminuir un 20,5% les emissions de diòxid de carboni i un 48% les de partícules en suspensió.
Assolir una davallada d'un 25% de les víctimes mortals a la carreteres de la regió metropolitana en els pròxims 5 anys.
Per als interessats disposem del document on es desenvolupen les 93 propostes . Pla de mobilitat de viatgers que consta de 212 pàgines, amb mesures concretes.