20.11.08

Cabrils s'afegeix a la retallada de despeses en els llums de Nadal

Tots els ajuntaments del Maresme apliquen fórmules per abaratir la despesa en llums als carrers durant les festes

El fantasma de la crisi barrejat amb les sempre malmeses economies locals tindrà aquest any repercussions més visibles en aspectes que, per molts, s'havien convertit en tradicions inamovibles. És el cas de l'enllumenat especial per Nadal que s'instal·la als carrers i places del Maresme. Aquells que ha de subvencionar directament el consistori patiran canvis importants per retallar la despesa. Des d'apagades més d'hora a substitució dels llums per sistemes de menys consum o deixar de llogar dissenys trencadors per conformar-se amb el material de reserva. Tots els ajuntaments de la comarca s'estrenyen el cinturó per les festes.


AMB INTERMITÈNCIES : Pel que fa al Masnou, també s'hi apostarà per la col·locació de llums amb LED. Amb aquest sistema, el consistori té previst estalviar-se uns 10.000 euros. A Cabrils, també s'ha volgut retallar la despesa. D'aquesta manera, els llums s'encendran només pel pont de la Constitució i el dia de Santa Llúcia. A partir del 20 de desembre fins després de Reis, cada dia. Aquesta intermitència és una de les mesures per estalviar. A Premià de Mar i Vilassar de Mar l'estalvi es farà amb bombetes de baix consum, com en anys anteriors.

Maresme. Els LED s'imposen a la comarca

El contrapunt:
Els eixos comercials de Barcelona gaudiran d'un 20% més d'il·luminació nadalenca
L'Ajuntament, la Fundació Barcelona Comerç i Endesa estableixen una sèrie de mesures per fer front a la crisi i incentivar el consum.