26.11.08

L’Ajuntament endega el procés de participació ciutadana


La conferència col·loqui sobre la “Crisi Financera” a càrrec de Joan Ripoll, doctor en Ciències Econòmiques i professor de l’EUM, va servir com a punt de partida del procés de participació ciutadana a Cabrils. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Ponsa, “aquest procés s’ha d’entendre com un diàleg permanent –en el sentit de no excepcional- entre la ciutadania i les associacions amb l’ajuntament, amb la voluntat de influir en les decisions i, fins i tot, participar en el propi procés de la presa de decisions que fa l’ajuntament”.

Però, per això, abans cal disposar d’un reglament de participació i tenir informació: “No podem defensar una opinió si no estem informats. I aquesta conferència pretén analitzar el moment actual i com incideix en el pressupost de l’ajuntament”, qüestió que va ser exposada per Jordi Piera, tècnic responsable dels Serveis Econòmics de l’ajuntament.

D’altra banda, Ponsa afegeix que es formalitzarà un pacte entre tots els partits amb representació a l’ajuntament i s’implicarà el teixit associatiu del nostre poble. Paral·lelament, s’està elaborant un Pla de Participació que ha de respondre a qüestions com: “què farem?, cóm ho farem? i cóm avaluarem les accions dutes a terme?”.