10.11.08

Cabrils,prova pilot de manteniment de l'enllumenat

L'Ajuntament externalitzarà el servei per un període de prova de 6 mesos.

El manteniment de l’enllumenat de Cabrils el realitzarà una empresa externa a l’Ajuntament, i constituirà una prova pilot buscant l’eficiència del servei sense augmentar costos. Durant aquest mes de novembre, s’inicia el contracte de manteniment de proves per una durada de sis mesos amb l’empresa mataronina Buquet.
Aquesta empresa té dilatada experiència en aquest tipus d’activitat, ja que és la concessionària del manteniment de municipis com Mataró i Argentona, entre d’altres. Una vegada finalitzat el període de prova de 6 mesos, es licitarà un concurs de concessió que incorporarà la inclusió de millores en el servei.

En aquest context fem referència a la contaminació lluminosa i la prevenció que existeix regulada per :Text del Decret 82/2005, Normativa
La il·luminació exterior és un dels paràmetres que, tradicionalment, s’ha associat al grau de confort i progrés d’una societat. La relació que hi ha entre aquests dos conceptes és indiscutible; però mai no podem considerar-la proporcional. Un excés d’il·luminació no solament no aporta més benestar sinó que priva de tot un seguit d’experiències positives. El nostre entorn natural té un aspecte de dia i un altre, ben diferent, quan es fa fosc. La contaminació lluminosa ens impedeix gaudir de la natura i de la visió del cel de nit.
La contaminació lluminosa és l’augment del fons de brillantor del cel nocturn a causa de la dispersió de llum procedent de la il·luminació artificial. Quins efectes pot tenir l’augment de llum artificial?
Prevenció de la Contaminació Lluminosa