1.2.09

Seleccionen Maresme Digital com un dels "fiascos" de l'any en l'àmbit tecnològic


Els Fiasco Awards són una iniciativa privada sense ànim de lucre que vol premiar els millors projectes, idees, productes o serveis de qualsevol àmbit del sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), que s'hagin acabat convertint en un "FIASCO". El proper 26 de febrer es lliuraran els premis en una gala que es celebrarà en el teatre Casino de l'Aliança del Poblenou. Davant d'axiò, se'ns planteja la següent pregunta: els guanyadors aniran a recollir el premi?

En aquest context, la nostra comarca té un candidat per convertir-se en el "fiasco" de l'any. Es tracta del projecte Maresme digital que, l'any 2004, la Generalitat de Catalunya va desenvolupar per desplehar les infraestructures d'emissió de la TDT a la comarca. Segons els impulsors del premi, aquest suposat fracàs es centra en el fet que els repetidors de TDT només difonen els canals d'àmbit català. Així, doncs, els veïns de la comarca que volien veure algun altre canal necessitaven una segona antena dirigida a Collserola. A més a més, el despelgament va presentar molts punts amb problemes de cobertura.

Objectius dels "Fiascos Awards"

Els Fiasco Awards tenen com a objectius potenciar una actitud positiva cap els fracassos, entesos com una etapa sovint indispensable del camí de l'èxit i mantenir viu l'esperit crític des de dins del mateix sector TIC . D'acord amb això, els impulsors dels premis apunten que aquests no són ua via per fer màrketing negatiu.

Candidatures finalistes:

Per votar, heu d'entrar aquí.