3.2.09

Els diputats maresmencs del Tripartit acusen CiU d’instrumentalitzar les iniciatives unitàries sobre mobilitat


Els diputats maresmenscs del PSC, ERC i IC-V al Parlament de Catalunya han denunciat conjuntament la instrumentalització que el grup parlamentari de CiU fa de les actuacions i iniciatives unitàries de tots els ens locals i forces polítiques de la comarca en temes de mobilitat i infraestructures.

Els diputats Consol Prados del PSC-Cc, Pere Aragonès d’ ERC i Salvador Milà de ICV-EUiA, fan pública la seva crítica a l’actuació partidista i insolidària dels Diputats de CiU que darrerament estan presentant de forma unilateral propostes de resolució al Parlament de Catalunya en que s’apropien del treball conjunt i consensuat de tots els grups polítics presents al Consell Comarcal en relació als treballs i projectes que s’estan tirant endavant de forma unitària per millorar les carreteres, les autopistes, el transport públic i ferroviari i en general la mobilitat a la comarca.

El Govern de la Generalitat, conjuntament amb els ajuntaments i el Consell Comarcal treballa per corre­gir la falta de planificació i els problemes i perjudicis causats als ciutadans del Maresme durant els go­verns de CIU. Podem citar els treballs per millorar la mobilitat a la comarca, el transport públic ferroviari, la recuperació de la NII, la supressió del viaducte de Caldes d’Estrac, més i millors accessos viaris entre els pobles, la recuperació del front marítim, etc. Ara CIU reclama amb preses els deures que van deixar de fer.

Els diputats maresmencs dels partits que donen suport al govern d’Entesa a la Generalitat manifesten el seu descontentament per la forma de procedir del grup de CiU que de forma sistemàtica i unilateral, sense ni tan sols consultar als altres grups parlamentaris de la comarca, presenta al Parlament de Ca­talunya propostes de resolució que pretenen “requerir” al govern de la Generalitat que faci allò que ja s’està fent o ja s’ha acordat entre la Generalitat, els Ajuntaments i el Consell Comarcal o que s’ha aprovat de forma consensuada i moltes vegades per unanimitat entre tots els grups polítics amb representació a la comarca, tan més quan CiU forma part del mateix govern comarcal que ha fet els acords.

És per això que els diputats Consol Prados, Pere Aragonès i Salvador Milà consideren que els diputats de CiU actuen de forma deslleial i partidista en el moment que pretenen apropiar-se de les actuacions consensuades que les administracions locals i els partits polítics estan portant a terme al Maresme con­juntament amb el Govern de la Generalitat. Aquesta actitud de CIU és deslleial i un intent de manipular la opinió pública de la comarca del Maresme.

El Parlament de Catalunya, té entre les seves funcions, impulsar l’acció de govern. Si CIU pensa i vol tre­ballar realment per la comarca, no hauria de pretendre apropiar-se de forma unitària d’iniciatives que ja estan treballant els governs locals i de la Generalitat, en tot cas, proposar-ho a la resta de grups polítics per tal d’arribar a acords, com pretenem fer al nostre territori i en benefici del Maresme.