5.2.09

Els trenta municipis del Maresme s'integraran en un únic Pacte Territorial pel Desenvolupament Local i d'Ocupació



Els trenta municipis del Maresme s'integraran en un únic Pacte Territorial pel Desenvolupament Local i l'Ocupació


La presidenta de l´Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i el conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme (CCM), Bernat Costas, han presentat ahir en roda de premsa l´Acord per al Desenvolupament Econòmic i l´Ocupació del Maresme.

Aquest acord estableix la fusió en un sol Ens el Pacte Local per a l´Ocupació de Mataró (coordinat per l´IMPEM) i el Pacte Territorial per l´Ocupació del Maresme (coordinat pel CCM), per treballar de forma conjunta i consensuada en polítiques de desenvolupament econòmic i assolir objectius coherents amb la nova realitat del territori. A més, el document també recull els següents objectius específics:

Facilitar l´emergència de projectes innovadors i d´impacte territorial, generadors de coneixements i d´ocupació. Ordenar racionalment les polítiques de desenvolupament econòmic del territori d´influència (comarca del Maresme).

Aprofitar i augmentar les sinergies existents per fomentar l´ocupació i l´esperit empresarial, donar suport a la innovació i qualificació del capital humà. Oferir coordinació i assistència tècnica als programes i iniciatives per al desenvolupament local, a partir d´una programació i gestió concertada en el territori.