25.2.09

Tertúlia literària sobre "El Cafè Metropol"

Divendres 27 Febrer de 2009
Hora:20:30 h
Lloc: Biblioteca Pública
Tertúlia literària "Cafè Metropol"
Amb la presència de l'autor, Antoni Lloret.

Antoni Llorett va néixer a Barcelona el 13 de maig de 1935. És Doctor en Ciències Físiques (Universitat de Barcelona, 1963), "Docteur és-Sciences Physiques" (Université de París, 1964), Membre corresponent de l'Institut d'Estudis Catalans. Director del Groupement Euroregional des Systémes Photovoltaóques (GESP), Midi- Pyrénées, Languedoc-Roussillon, Catalunya, i membre del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de Barcelona. El 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Lloret és autor de nombrosos treballs de recerca en els camps de la Física Experimental Nucleònica i Subnucleònica, de la Síntesi de Nous Semiconductors per a l'Optoelectrònica. Pioner de la Conversió Fotovoltaica de l'Energia Solar integrada en els edificis.


El cafè Metropol. El 21 d'octubre de 1916, Friedrich Adler, un gran amic de joventut d'Albert Einstein, va assassinar el compte Stürgkh, cap del Govern austríac. Així comença El Cafè Metropol. Als inicis del segle XX, Adler i Einstein, juntament amb Alexandra Kollontaï, Mileva Maric, i altres, van compartir a Zuric, precisament al Cafè Metropol, amistat, estudis i ideals revolucionaris.

Per a ells la política no era suficient per assolir un món millor: també era necessari canviar la física i la filosofia. Una obra que fuig dels límits dels gèneres i que barreja teatre, novel·la, assaig i imatges amb un objectiu, començar a respondre, prescindint d'explicacions llegendàries, a les preguntes del quadre de Gauguin: D'on venim? Qui som? On anem?