10.2.09

Ruscalleda reivindica la qualitat dels productes artesanals en la presentació d’un catàleg

Ruscalleda reivindica la qualitat dels productes artesanals en la presentació d'un catàleg

La cuinera Carme Ruscalleda ha fet una aferrissada defensa dels productes artesanals de la terra en la presentació d'un catàleg que recull, precisament, productes i productors d'artesania alimentària del Maresme. La publicació s'ha fet amb l'ajuda de la Diputació de Barcelona i emmarcada en un projecte pilot per promocionar els productes de la terra.

La presentació del catàleg, que s'ha fet ahir al matí al Centre Cultural Calisay d'Arenys de Mar, ha servit també perquè Carme Ruscalleda recordés el passat del seu pare primer com a vinyetaire i, després, com a maduxaire, ja que va haver d'arrencar tota la vinya per plantar maduixeres. Ruscalleda s'ha felicitat per l'edició d'aquest catàleg, si bé ha reivindicat una segona edició amb productes que no han pogut sortir en aquesta primera i ha recordat que la publicació ha d'arribar no només als que ja coneixen aquests productes sinó al gruix de la clientela de les botigues.

El catàleg de productes de la terra i artesania alimentària del Maresme recull 53 productes típics de la comarca que tenen un procés d'elaboració de qualitat i de manera artesanal i se n'han fet 7.500 exemplars. L'objectiu és donar a conèixer aquesta producció i ajudar els productors en la seva comercialització. El catàleg, que té 150 pàgines, s'ha editat amb el suport de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i emmarcat dins del projecte pilot de productes de la terra. També es pot consultar a internet. A la presentació d'aquest matí, han assistit representants de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, del Consell Comarcal del Maresme i de la Diputació de Barcelona.