23.2.09

Els Oscars 2009

La gran guanyadora de la l'edició dels Oscars d'aquest any ha estat SLUMDOG MILLIONAIRE: Amb 8 premis la podem veure encara Cinesa Mataro

E.S. - Comentari: Oscar a la millor pel·lícula SLUMDOG MILLIONAIRE., Millor director Danny Boyle, millor cançó "Jai Ho" Music by A.R. Rahman; Lyric by Gulzar. Consultar llista completa de premis. Allunyada Bollywood, ens mostra una versió somiadora de l'Índia.

Millor actor principal Sean Penn per la pel·lícula MILK del director: Gus Van Sant. Harvey Milk va ser un dels primers personatges públics als Estats Units que va expressar públicament la seva homosexualitat. Penn ja va guanyar l'oscar l'any 2003 per l'excel·lent Mystic river.

Menció especial per al favorit en totes les quinieles, el recuperat Mickey Rourke pel film El lluitador. Potser a l'Acadèmia li ha semblat excessiu, concedir l'estatueta a l'actor “conflictiu”.

L'Oscar a l'actriu principal ha estat per Kate Winslet per la seva interpretació a THE READER. El premi al millor actor de repartiment no ha tingut sorpreses i el malaguanyat actor Heath Ledger l'ha guanyat per THE DARK KNIGHT, on interpreta un magnific Joker que res ha d'envejar a l'interpretat per Jack Nicholson. Aquesta vegada dirigida per Christopher Nolan, que ja va dirigir l'anterior una gran adaptació dels començaments Batman Begins. L'actor ja va estar nominat l'any 2005 per BROKEBACK MOUNTAIN.

Finalment, l'apartat millor actriu secundària la guanyadora ha estat la favorita Penelope Cruz per la interpretació de Maria Elena en la pel·lícula de Woody Allen. VICKY CRISTINA BARCELONA, Sens dubte una excel·lent gran promoció per a la ciutat.

La gran perdedora si tenim en compte que tenia onze nominacions és EL CURIÓS CAS DE BENJAMIN BUTTON, film gens menyspreable. que només ha obtingut tres Oscar tècnics.

La guanyadora a la millor pel·lícula d'animació ha estat WALL-E; que vam tenir l'oportunitat de veure-la a Cabrils el passat 30 de novembre a "El cinema en català".