10.2.09

300 ajuntaments europeus signen avui a Brussel·les el Pacte d'alcaldes/esses contra el canvi climàtic




La Comissió Europea, dins la “Sustainable Energy Wee” (Setmana de l'Energia Sostenible), organitza demà dimarts, 10 de febrer, un acte de presentació al Parlament Europeu del Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic.


La Comissió europea ha posat en marxa l'anomenat "Pacte d'alcaldes/esses", una iniciativa molt potent com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l'escalfament de la Terra. El Pacte consisteix en el compromís de les ciutats que s'hi adhereixin d'aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables.

La Diputació de Barcelona ha valorat des del primer moment un encert el Pacte d'alcaldes/esses i els resultats que aquest compromís pot assolir. Amb 'objectiu d'ajudar als Ajuntaments a adherir-se, ha endegat un programa de suport regulat en un model de conveni. El Pacte d'alcaldes/esses per l'energia és una ambiciosa iniciativa en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables per al 2020, a la qual ja s'han adherit més de 300 municipis de països de la Unió Europea. D'aquests, 71 són de la província de Barcelona i 24 seran presents al Parlament Europeu (podeu consultar la llista en un document adjunt a peu de pàgina)
Municipis adherits [en format pdf, 14,24 Kb] Veure Cabrils