4.3.08

"Colomer torna a l'alcaldia de Cabrils ara amb el suport d'ERC, ICV i GPC"

S'aprova la moció de censura que fa fora el govern en minoria de CiU i VIC, que ha durat nou mesos


Segons El Punt, Joaquim Colomer (PSC) torna a l'alcaldia de Cabrils gràcies a una moció de censura. Quatre partits de l'oposició –el PP n'ha quedat al marge– han acordat formar un govern i d'aquesta manera CiU i VIC, que han estat al poder nou mesos, han de passar a l'oposició. Colomer encapçalarà un projecte que ha dit que es fa per «responsabilitat». El nou alcalde acusa el govern sortint de no haver fet res. L'exalcaldessa, Lina Morales, va acusar a l'actual alcalde de «mentir». El seu soci de govern, Alfred Serrano, va anar una mica més enllà i va qualificar la moció de «no tenir arguments» i de bastir-se en una «gran mentida».

En una sala completament plena, Colomer es va tornar a erigir ahir al matí en flamant alcalde de Cabrils. Aquesta vegada ha tingut el suport d'ERC, ICV i Gent pel Progrés de Cabrils. És la segona moció de censura que encapçala Colomer, que al 2001 també va aconseguir l'alcaldia fent fora el convergent Josep Grau. Aquesta vegada Colomer ha rebut el suport dels anomenats grups «de progrés». ERC, Grup de Progrés de Cabrils i ICV-EUiA han arribat a un acord per tirar endavant un govern que ara tindrà majoria.

CiU i VIC passen a l'oposició amb el PP, que durant aquests nou mesos s'ha alineat amb el govern sortint. La sessió d'ahir va tenir moments tensos, sobretot a l'hora dels discursos. CiU i VIC van acusar als partits que firmen la moció de «no tenir arguments». Morales va explicar que ha mantingut converses amb tots els partits de l'oposició. «No és veritat que no haguem intentat fer un govern en majoria», diu l'exalcaldessa. El seu soci fins ara, Alfred Serrano (VIC), va defensar la gestió del govern i va dir que «alguns no han perdonat que l'alcaldessa fos dona». El regidor també manté que s'ha orquestrat una campanya contra el govern sortint: «En un bloc anònim a internet l'estil més feixista.» En acabar el ple, els regidors de CiU i VIC van mostrar unes samarretes on es podia llegir «Fins al 2011». Colomer, en el seu discurs ja com a alcalde, va manifestar que estenia «la mà» a tots els grups polítics perquè creu que és «obligatori» que el debat sigui de consens. «No ens hem de distreure en batalles estèrils i hem de fer anar el poble cap on creiem que ha d'anar», va concloure.


El nou cartipàs
El nou cartipàs ja està enllestit. Així l'àrea d'alcaldia, que conté Urbanisme, serà per a l'alcalde. El PSC també assumeix Serveis i Urbanitzacions, que portarà Maria Blanco, i Miquel Riera tindrà Educació i Joventut. Jordi Serra (GPC) portarà Promoció Econòmica, Comerç i Turisme i Gent Gran. Olga Enfedaque (GPC) s'ocuparà de Seguretat Ciutadana, Trànsit, Mobilitat i Transports i Festes. Miquel Ponsa (ERC) tindrà Participació, Comunicacions i Atenció Ciutadana i Esports i Cultura. Mercè Fernández, d'ICV-EUiA, portarà les regidories de Medi Ambient, i Parcs i Jardins i Serveis Socials, Salut, Consum, Polítiques d'Igualtat i Solidaritat.