26.3.08

Comença el període de matriculació a les escoles d'educació Infantil, Primària i Secundària a Catalunya


Segons informa La Malla.net, els pares catalans poden començar a presentar les sol·licituds per matricular als seus fills a partir d'avui i fins al 4 d'abril en educació Infantil, Primària i Secundària (de 3 a 16 anys). Per a la resta d'estudis, de 0 a 3 anys, la matrícula començarà el 5 de maig i durarà fins el 16 del mateix mes. Tal com ha explicat la conselleria d'Educació, les escoles catalanes comptaran amb 25.138 places més el pròxim curs per a alumnes d'entre 3 i 16 anys, és dir, amb un total de 991.000. Els cursos amb més increment de places seran els d'educació Infantil i els primers anys de primària, segons les mateixes fonts.

En Batxillerat, les sol·licituds es podran presentar del 13 al 23 de maig, de la mateixa manera que en els Cicles Formatius de Grau Mitjà. Els de Grau Superior rebran peticions d'ingrés des del 26 de maig al 6 de juny. Pel que fa a aquests estudis postobligatoris, hi haurà 4.140 places més en els centres de titularitat pública de Batxillerat i de Cicles Formatius, un total de 141.935 places.


Confirmar la matrícula pel mòbil
La Conselleria d'Educació facilita en el seu web els documents per sol·licitar la matriculació, a més d'informar sobre els passos a seguir en aquest procés, així com criteris de puntuació i els llocs on presentar la documentació.En el web també es poden consultar els mapes amb els col·legis catalans, i existeix la possibilitat de rebre informació en dos missatges de text en el mòbil. El primer confirma el començament del tràmit, mentre que el segon indica el centre assignat.Entre les novetats del procés aquest any destaca que les llistes de matriculació es tancaran el 5 de setembre, en lloc del dia de començament de curs, com va passar el curs anterior.




Més places a infantil i FP
Els cursos amb més increment de places seran els d'educació Infantil i els primers anys de primària en les escoles públiques. Així, a P3 hi haurà 2.000 places més, mentre que en el conjunt dels centres d'Infantil les places augmentaran en 9.371. També augmentaran en 3.405 els llocs per a alumnes de Formació Professional, per respondre a l'increment de la demanda.