27.3.08

El Punt: "CiU expulsarà els militants que han donat suport a la moció de censura de Cabrils"

Assegura que estan vinculats al GPC i que han arribat a demanar el vot per a altres formacions


Foto: El president comarcal de CDC i exregidor de Cabrils, F.J. Badia


Segons informa avui El Punt, CiU de Cabrils ha iniciat els tràmits per expulsar quatre militants que han donat suport a la moció de censura, encapçalada pel PSC. Els convergents consideren que hi ha «proves» per demostrar que aquests afiliats han ajudat a altres candidatures, sobretot als independents del Grup de Progrés de Cabrils (GPC). Ara el cas està en mans de la direcció nacional, que obrirà un expedient informatiu. Des del GPC es nega que en aquests moments hi hagi cap afiliat a CiU que hagi anat a la llista d'independents i asseguren que, en tot cas, s'haurien donat de baixa de la federació abans de les eleccions municipals.

Fa molt que CiU de Cabrils viu temps convulsos. Després de la moció de censura que va fer fora de l'alcaldia del municipi l'exalcaldessa convergent, Lina Morales, aquesta mala maror a l'agrupació local s'ha accentuat. La federació considera que hi ha quatre militants que han donat suport explícit a la moció de censura i és per aquest motiu que els vol fer fora de la federació. De fet, ja ha passat els casos a la direcció nacional, on hi ha un comitè disciplinari, especialitzat a investigar aquests afers.


MILITANTS VETERANS
El president comarcal de CDC del Maresme i membre de l'executiva local de Cabrils, Xavier Badia, assegura que «hi ha proves» que demostren que aquests militants han donat suport a la moció de censura i que han donat suport a altres candidatures». El president comarcal reconeix que a la federació hi ha «malestar» per l'actuació d'aquests militants. «Són dues mocions en contra amb el mateix protagonista en un termini curt de temps i ara hem de veure com ens refem», afegeix Badia. Es dóna la circumstància que aquests afiliats havien format part de l'executiva local, és a dir, que havien tingut un pes específic a dins del partit. Badia també assenyala, sobretot, el Grup de Progrés de Cabrils (GPC), al qual aquests militants haurien donat suport. Aquests independents, que tenen dos regidors a l'Ajuntament, han donat suport a la moció, encapçalada pel socialista Joaquim Colomer, ara a l'alcaldia. Tot i això, Badia explica que ara el cas està en mans de la direcció nacional «i hi pot haver molts finals de la pel·lícula».





FOTO: Jordi Serra, portaveu del GPC


El portaveu del GPC, Jordi Serra, nega que a la seva llista hi hagi algú afiliat a Convergència. «En aquests moments no hi ha ningú del grup que estigui afiliat a CiU. Només n'hi havia un i abans de les eleccions municipals es va donar de baixa», assegura el regidor. Tot i això, Serra reconeix que des de fa temps ha rebut el suport de molts convergents. Per Serra, el govern anterior –format per CiU i Veïns Independents de Cabrils i que estava en minoria– «ha acabat de trencar CiU al poble». L'exalcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), va ser molt dura amb els quatre militants que volen expulsar. «Fa molt de temps que hi ha gent que té el carnet de CiU i que demana el vot per a altres formacions», diu Morales. Per l'exalcaldessa la situació ha arribat «al límit». «Ho havíem deixat passar però després de la moció de censura no ho podíem permetre més. Ens hem trobat gent de CiU que en els plens aplaudia a Colomer», hi afegeix. Morales considera que la federació nacionalista a Cabrils ha de fer «un procés de renovació». «Val més que siguem pocs però ben avinguts», manté la regidora convergent. «Hem decidit començar el procés a quatre afiliats, però crec que haurien de ser més», diu Morales.


L'ALCALDE, AL MARGE

Foto: Quim Colomer, alcalde de Cabrils

L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC), va manifestar ahir que no estava assabentat dels últims moviments de CiU per expulsar quatre militants. «Són afers interns del partit», va explicar. Tot i això, Colomer, que va deixar CiU i després va encapçalar una moció de censura contra l'alcalde convergent, Josep Grau, assegura que «fa molt de temps que a CiU les coses no es fan com s'haurien de fer. Colomer, que milita al PSC, ha tornat a liderar fa poques setmanes una moció contra una alcaldessa convergent. Ara, el nou govern està format pel PSC, ERC, ICV i els independents del GPC.


Els protagonistes

LINA MORALES, regidora de ciu«S'ha de fer neteja perquè no pot ser que es diguessin coses a les reunions i la mateixa nit ho sabés tot el poble» «Val més ser pocs i ben avinguts»

JORDI SERRA, portaveu del gpc «No hi ha cap membre del partit que sigui militant de CiU»«Les aliances de govern de CiU amb el VIC han acabat de trenca el partit»

XAVIER BADIA, president comarcal de cdc «Hi ha proves que militants de CiU han donat suport a la moció de censura»«A CiU de Cabrils hi ha malestar per l'actitud d'aquesta gent»



Poblet renuncia a l’acta de regidor


FOTO: Antoni Poblet, impulsor del DIU

El desconcert intern a CiU contínua. El president d’UDC de Cabrils i exportaveu del DIU, Antoni Poblet, ha renunciat a substituir a Lluís Vega, que va renunciar a l’acta de regidor el mateix dia de la moció de censura. Tot apunta que el substitut de Vega serà el militant de la JNC, Albert Ribas.

Notícies relacionades aparegudes al "Tuets":

- "CDC amenaça a ERC per donar suport a la moció de censura"

- "CiU vol absorbir el VIC"