11.5.09

La setmana de TV3 dedicada a la crisi arrenca amb un programa conduït per Eduard Boet

Els continguts de TV3 entre l’11 i el 17 de maig serviran per donar claus a la ciutadania per encarar el futur en l’actual context de crisi.

Un total de sis Departaments del Govern –Economia i Finances; Innovació, Universitats i Empresa; Treball; Acció Social i Ciutadania; Medi Ambient i Habitatge; i Governació i Administracions Públiques- han participat en els treballs de preparació de la iniciativa i col·laboren amb diversos programes durant la setmana d’emissió, en la que presentadors i directors de tota la graella televisiva s'hi aboquen amb espais espcials.
Tots els departaments han donat suport a l’elaboració dels continguts amb l’assessorament requerit per TVC i donant a conèixer els serveis i les mesures que el Govern ha impulsat des de fa mesos per fer front a la crisi i que estan recollides a http://einescontralacrisi.gencat.cat/.

Avui:

La nit del màster. Encarem el futur:
Programa especial dirigit i presentat per Eduard Boet, que s'emetrà dilluns 11 de maig després de "Casal rock" dins de la franja horària que ocupa habitualment l'"Entre línies".

Es tracta d'un programa de 30 minuts fet a partir de treballs que han realitzat els estudiants de l'actual edició del Màster en Innovació i Qualitat Televisives, el màster que organitza TV3 juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra.

El tema central del programa és la pobresa. En el reportatge intervenen persones que en són víctimes i que expliquen davant de les càmeres la seva dura experiència de viure exclosos de la societat, però també aquells que han pogut superar adversitats importants gràcies a l‘esforç personal, a les ajudes socials o també a haver sabut adequar-se a un model de vida més auster, allunyat de l'espiral de consumisme o enriquiment desmesurat.

El programa té també l'opinió d'experts que han estudiat les causes i les conseqüències de la pobresa i representants d'institucions, públiques i privades, que treballen per posar-hi remei amb actuacions i projectes d'intervenció a curt i llarg termini.

Finalment, es recullen experiències de persones i col·lectius que defensen que hi ha sistemes alternatius d'organitzar-se, per exemple, en l'àmbit de les finances, el consum, o l'habitatge, com a camí per fer front a situacions que generin injustícies i, en conseqüència, pobresa. Tot plegat, vist des del punt de vista dels estudiants que han portat a terme els diferents reportatges.