31.5.09

Un accident nuclear a Ascó pot afectar fatalment tot el territori català

Lloret alerta del perill de les centrals nuclears en una conferència a la Biblioteca



El prestigiós físic Antoni Lloret va advertir que no li agradava fer aquest tipus de conferència pel missatge alarmista que transmet. Però la realitat s’ha d’explicar amb totes les conseqüències i això és el que va fer. En aquest sentit, Lloret va alertar que un accident nuclear a Ascó (Ribera d’Ebre), que és on hi ha el reactor nuclear d’Ascó II, pot afectar fatalment tot el territori fins el punt “de no poder-nos aixecar mai més”.

Segons Antoni Lloret, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, el lobby pro nuclear és molt poderós a tot el món i trasllada informacions favorables a la nuclearització que no són certes. De la mateixa manera, va lamentar que s’aposti per aquest model energètic tot i que no s’ha pogut solucionar el problema dels residus.


Tanmateix, va denunciar que la Generalitat de Catalunya no té cap observador en el Comitè de Seguretat Nuclear de titularitat estatal: “els catalans fem veure que no existeix aquest problema”, conclou Lloret. En canvi, en els darrers temps s’han produït accidents –com la fuita d’Ascó II- que han afectat la salut de les persones.


Finalment, Antoni Lloret va reivindicar l’ús de les energies renovables (com la eòlica o la fotovoltaica) com a model energètic: “Si les renovables tiren endavant, la energia nuclear no podrà competir”.

L’acte va ser organitzat per la secció local d’ Esquerra-Cabrils i va ser presentat pel seu president, Manel Volart.