1.5.09

Què implica signar el Pacte Polític per al Foment de la Participació ciutadana?

L’oposició avorta qualsevol acord per fomentar la participació



La signatura del Pacte Polític que es va produir en el marc de la commemoració dels 30 anys d’Ajuntaments democràtics pretén establir les bases de funcionament dels processos participatius que han de tenir lloc a Cabrils. En aquest sentit, cal primerament un acord o pacte entre la majoria de les formacions polítiques perquè aquest procés s’iniciï amb el consens necessari.

Aquest pacte ha estat signat pels grups municipals del PSC, Esquerra-Consens, GPC, ICV i el regidor no adscrit. No obstant això, tant CiU, com VIC i el PP no el van voler signar. Paradoxalment, CDC si que va subscriure l’acord. Aquesta descoordinació respon a un nou capítol de la falta d’entesa entre la portaveu municipal de CiU, Avelina Morales, i la presidenta de CDC, Marta Garcés.

Acords del Pacte

Els partits que van signar el pacte es van comprometre a:

Primer: treballar de forma conjunta i consensuada en l’assoliment dels objectius detallats més a dalt i que es poden resumir en tres :

Fomentar la participació ciutadana a la vila de Cabrils
Establir els canals adequats per aquesta participació
Fomentar l’associacionisme

Segon: recolzar les mesures i propostes de qualsevol formació de govern i/o de l’oposició que enforteixin aquests objectius de forma clara i entenedora.

Tercer: donar suport a les iniciatives polítiques i/o socials que fomentin el dret dels ciutadans a participar i a ser informats.

Quart: recolzar els processos de canvi i renovació en els canals de comunicació entre la ciutadania i l’administració de Cabrils que afavoreixin la dinàmica participativa.

Cinquè: reconèixer que la participació és una “qüestió de poble” i expressar la voluntat d’aprendre junts i adquirir el compromís de no utilitzar els èxits o els errors dels processos participatius com a element de confrontació política.