23.5.09

L’exposició “L’Art de l’engany” recorre la història dels efectes especials en el cinema

l’exposició “L’Art de l’engany”, al Palau Robert de Barcelona fins el 30 d’agost de 2009.




Inagurada l'exposició L'art de l'engany:

L’exposició que es presenta ara al Palau Robert, “L’Art de l’engany. Efectes especials no digitals en el cinema”, incorpora les últimes innovacions en aquest camp i inclou documents inèdits com, per exemple, un fragment de la pel·lícula de FILMAX Paintball, de Daniel Benmayor, amb efectes especials de DDT.
La mostra del Palau Robert vol posar a l’abast del visitant la màgia del cinema, “l’art” amagat rere els fotogrames. En la primera part de l’exposició s’hi pot veure el treball realitzat per grans mestres dels efectes especials no digitals en diversos moments de la història del cinema. Hi són presents noms com Willis O’Brien i el seu King Kong (1933); Ray Harryhausen i Jàson i els Argonautes (1963), i Stan Winston i The Terminator (1984), i reproduccions a petita escala dels personatges.
L’exposició tindrà les portes obertes al públic fins el 30 d’agost de 2009. Com en les sales de cinema, s’avisarà els visitants que algunes imatges “poden ferir la sensibilitat dels espectadors”, i que poden no ser recomanables per a menors de 13 anys. Coincidint amb la mostra, les “Nits d’estiu al jardí del Palau Robert” d’enguany inclouran, el mes de juliol, la projecció a l’aire lliure de El laberinto del fauno.

Activitats escolars i visites guiades: Els centres escolars i els casals o els esplais d'estiu poden participar en dos tallers programats pel Palau Robert: Sóc un zombi i Objectes animats. El telèfon de contacte és el 670.036.081.
D'altra banda, els ciutadans poden fer visites guiades a l'exposició els dissabtes,diumenges i festius, a les 11.30 i a les 12.30 hores. El telèfon de reserves és el 670.036.081. Palau Robert