3.6.09

Es presenta "De la ceguesa a la lucidesa" de Francesc Ponsa




Presentació del llibre: "De la ceguesa a la lucidesa" de Francesc Ponsa

Lloc. dissabte 6 de juny a les 19h.
Biblioteca pública Cabrils



L'autor, Francesc Ponsa, ens introdueix en les claus d'un dels escriptors més crítics i lluïts d'aquest segle, amb un ánalisis d'investigació, propi del periodista.

Parlarem de Saramago i de la seva visió crítica des de perspectives diferents.

Es tracta d'un llibre molt indicat per als seguidors de l'escriptor Saramago. L'autor ens proporciona les claus per entendre més a Saramago persona i escriptor.

Per als que no han tingut la opurtunitat de llegir algun dels llibres publicats pel premi Nobel, és possible que tinguin la curiositat per llegir algun dels seus títols. A més l'autor ens exposarà el seu treball d'investigació sobre les tesis, de Saramago i els dubtes en el col·loqui. José de Sousa Saramago .

Escèptic i intel·lectual va mantenir i manté una postura ètica i estètica per damunt de partidismes polítics, i compromès amb el gènere humà. De manera general en les seves obres hi ha una gran originalitat donada fonamentalment per la seva controvertida visió de la història i de la cultura.

Va obtenir el Premi Nobel de Literatura en 1998, sent el primer escriptor portuguès en conseguirlo. Ha estat distingit per la seva labor amb nombrosos guardons i doctorats honoris causa (per les Universitats de Torí, Sevilla, Manchester, Castella-la Manxa i Brasília). Ha rebut el Premi Camoes, equivalent al Premi Cervantes als països de llengua portuguesa.

El Grup de Tertúlia Literària de Cabrils ha analitzat diverses obres de l’autor portuguès com La caverna, Tots els noms o Assaig sobre la ceguesa.