11.6.09

VIII Viatgeteca: Nova Zelanda

VIII Viatgeteca: Nova Zelanda

A càrrec de Rafael Battestini
12 Juny de 2009 - 21:00 h
Lloc: Biblioteca Pública

Nova Zelanda (Nova Terra del Mar, en referència a la província neerlandesa; Auckland – la quarta ciutat més extensa del món–i Wellington, la capital. Tota l'illa ha estat modelada pel foc: volcans, guèisers i paisatges d'aspecte lunar són les seves grans atraccions, a més d'utilitzar-se com a font d'energia alternativa i neta. Nova Zelanda és la terra promesa dels ecologistes. Gran part del país, el 20%, està declarat Parc Natural.

Nova Zelanda gaudeix de més de 2.000 hores de sol a l'any. La millor època per viatjar és entre octubre i març (estiu austral).
Moltes conquistes socials han vingut d'aquesta part de les Antípodes. Per exemple: va ser el primer país del món a reconèixer el sufragi femení (1893) i un dels primers a aprovar les pensions als ancians, a fixar el salari mínim, a proporcionar assistència mèdica gratuïta a nens.La cultura de Nova Zelanda està conformada per una fusió entre la cultura maori i la provinent dels descendents dels colons britànics, dels quals la majoria era de classe obrera.
Curiositats: El senyor dels anells el rodatge va tenir lloc a Nova Zelanda entre els anys 1999 i 2000.