9.5.10

2 nous canals a la graella televisiva

Estil 9, d'àmbit nacional i AXN, el segon canal de pagament, d'àmbit estatal, són els dos nous canals que han aparegut a la TDT


Un mes després de l'apagada analògica, ja hi ha hagut canvis a la graella televisiva de les llars catalanes. S'han substituït dos canals, un de nacional, i un d'estatal.
Estil 9, el nou canal del concessionari privat català, Emissions Digitals de Catalunya (EDC), substitueix el canal de reposicions que hi havia fins ara, EDC3. Estil 9, que va començar les seves emissions , el dia 3 de maig, serà un canal temàtic amb continguts divulgatius i relatius a la salut, la llar, la gastronomia, els viatges, les noves tecnologies, les activitats de lleure i les relacions personals.

D'altra banda, a nivell estatal, també hi ha hagut una substitució de canals. Desapareix el canal gestionat per VEO, Sony Entertainment TV (SET en VEO), i el seu lloc l'ocupa AXN, canal disponible també a les plataformes de Digital+, Ono, Orange TV, Imagenio i Jazztelia TV. AXN va començar les seves emissions en TDT el passat 30 d'abril. Aquest nou canal a la TDT forma part de l'oferta de canals de pagament de la plataforma TDT Premium, junt amb Gol TV. A la seva programació actual, destaquen les estrenes de les noves sèries nord-americanes, així com també novetats de sèries europees i espanyoles.

A curt i mig termini, està previst que vagin apareixent nous canals, gràcies a l'aparició de canals en alta definició, així com de nous canals de la plataforma de pagament.