1.5.10

Els Mossos detenen a Cabrils al propietari de Finques Corral

Ajuntament informa:
L’empresari, Josep Xicola, estava desaparegut des de l’any passat.


Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres a la matinada Josep Xicola, antic amo de la immobiliària Fincas Corral, que va desaparèixer el 2008 després d'estafar centenars de clients i treballadors de l'empresa. La policia catalana li atribueix els delictes d'associació il•lícita, estafa continuada i insolvència punible.


Després de la detenció, els Mossos han prosseguit a escorcollar casa seva al municipi de Cabrils, al Maresme, en presència seva, segons han explicat fonts properes a l'operació. Els Mossos d'Esquadra han acabat a un quart i cinc de dotze del matí d'aquest divendres

foto acn
A principis del 2008 Xicola va comprar per un preu simbòlic Fincas Corral quan aquesta estava a punt de declarar-se en bancarrota i va anunciar que pagaria els sous endarrerits dels treballadors i que posaria els 8.000 pisos que tenia per llogar sense necessitat de garanties, només presentant una nòmina i amb dos mesos gratuïts. No obstant això, a finals del 2008 va desaparèixer sense complir cap de les seves promeses.

Xicola també va adquirir l'octubre de 2008 per un euro l'empresa de Huelva Nature Pack, fabricant d'envasos per a productes hortofructícoles i peix, que també travessava greus dificultats.