6.5.10

El govern de Cabrils assegura que l'externalització de la brigada li suposa un estalvi de quasi el 17%


Lluita sindical.

Membres de CCOO protestant davant de l'ajuntament de Cabrils, en una foto d'arxiu. Foto: G.A.

El sindicat CCOO, impulsor de les protestes, respon que l'alcalde infla les xifres
El Punt

La professionalització i l'estalvi de recursos municipals són els principals arguments del govern de Cabrils per justificar l'externalització de la brigada municipal, una mesura que ha generat rebuig en els treballadors. L'alcalde del municipi, Joaquim Colomer (PSC), assegura que amb el traspàs del servei a l'empresa privada el consistori s'estalvia al voltant d'un 17%. Els sindicats responen que les xifres del govern estan inflades i que els motius són estrictament personals.

L'enfrontament entre el govern local de Cabrils i CCOO per l'externalització de la brigada està tan enquistat que ha entorpit la vida política local fins al punt que en els darrers plens quasi no s'han debatut altres temes. Ara que ha fet un mes del darrer desallotjament policial dels representants sindicals, El Punt ha demanat als actors implicats les raons de fons de la mesura.

Pels representants de CCOO, l'única raó que hi ha al darrere de l'externalització és la voluntat del govern de fer fora alguns membres d'aquest sindicat. De fet, quan marxin els treballadors dels parcs i jardins, CCOO perdrà un representant del personal laboral, Vicente Velaz, i el seu lloc l'ocuparà un membre d'UGT, cosa que equilibrarà la correlació de forces al consistori cabrilenc.
Tot i això, aquest sindicat ja va guanyar representació en les darreres eleccions, celebrades el mes de març. Actualment, els tres representants dels funcionaris són d'UGT, mentre que els tres dels laborals són de CCCO. Per Colomer, «són els mateixos treballadors, i no el govern, qui ha decidit que les polítiques de CCOO no s'ajusten als seus interessos. http://www.elpunt.cat