27.2.08

Cabrils rememorarà la tasca d’Eidenbenz a través de l’autora de "La Maternitat d’Elna"

Assumpta Montellà explicarà la importància de la memòria oral en la recerca històrica contemporània


Aquest divendres, a partir de les 20:30h a la Biblioteca, el Cercle Cultural de Cabrils, amb la col·laboració de la mateixa Biblioteca i del Tu ets Cabrils, organitza la xerradaLa Memòria Oral: eina d’investigació històrica a través dels llibres La Maternitat d’Elna i El Setè Camió” a càrrec de la seva autora, Assumpa Montellà (bloc). El col·laborador del "Tuets", Enric Santolària, serà l'encarregat de presentar l'acte.

Foto: Elisabet Eidenbenz envoltada d'historiadors i membres dels marxaires Mataró-Canigó (Capgròs.com)

La Maternitat d’Elna és el resultat de la recerca d’Assumpta Montellà a través de la memòria oral de la gent que va patir la guerra. Així, doncs, aquest llibre descobreix un dels capítols més dramàtics i tendres de la nostra postguerra. Entre el 1939 i el 1944, Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants, fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes.
Foto: Assumpta Montellà, al costat del Conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltassar
Animem a tothom a assistir a la xerrada sobre la Maternitat d’Elna i retre, d’aquesta manera, un homenatge popular a Elisabeth Eidenbenz, la infermera suïssa que va salvar la vida de 597 infants durant la postguerra.

Tothom que ho desitgi pot visitar, prèviament, l’exposició fotogràfica instal·lada a la Biblioteca sobre la Maternitat d’Elna.