4.2.08

El Govern en minoria llença la tovallola

Gairebé nou mesos després de l’establiment del Govern en minoria de Cabrils format per CiU i VIC, la situació política municipal s’ha atrinxerat en un atzucac. En lloc de liderar i prendre la iniciativa, l’equip de govern s’ha dedicat a atacar persones fent ús d’informació privilegiada . En contrapartida, l’oposició ha presentat diverses mocions com la revisió del Pla General, l’aprovació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) o la redacció del Pla de Comunicació Municipal que s’han aprovat però no executat.

El passat ple ordinari presentava un ordre del dia molt curt, però malgrat aquesta circumstància es va desenvolupar amb molt nerviosisme per part de l’equip de govern. El motiu va ser la presentació poc documentada, per part del regidor d’urbanisme, Xavier Albella, del punt número 2 relatiu a l’aprovació provisional de la modificació puntual número 9 del PGO de Cabrils. En aquest sentit, Albella va defensar retirar la part que tractava de la reubicació de 3.010,98 m2 de zona verda de Sant Crist i de La Llobera. Per la seva part, l’oposició es va negar a retirar aquest punt argumentant que la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya obliga a realitzar-ho d’aquesta manera per retornar uns terrenys de propietat privada, que per error material del Pla General de l’any 90 van ser considerats com a zona verda. Aquests extrems van ser aprovats pel ple de l’octubre 2002 i del març de 2007. Davant d’això, el regidor d’urbanisme va emmudir i l’alcaldessa, Avelina Morales, va suspendre una votació que ja havia començat, no va deixar introduir una esmena a l’oposició i va tornar a iniciar-se la votació que no va ser aprovada per 7 vots en contra i 6 a favor.

El Govern no avança per culpa dels funcionaris
Segons ha pogut saber el “Tuets”, els antics propietaris van anar a l’ajuntament a demanar informació sobre aquest assumpte i, tot i ser atesos per l’alcaldessa, no van rebre cap resposta a causa de no localització de l’expedient. Amb tot, el públic assistent va mostrar el seu desacord amb el modus operandi del govern.

Ja en torn de precs i preguntes i encara amb una atmosfera alterada per les indicacions prepotents de l’alcaldessa, el regidor Alfredo Serrano, va admetre que el retard en el pagament de les factures i la resposta als escrits rebuts es justificava pels nombrosos dies de festa que tenien els funcionaris.