15.2.08

L’oposició insta a l’alcaldessa a presentar una qüestió de confiança

Sostenen que són “incapaços de dur a terme una acció de govern”


L’oposició ha entrat una moció al registre de l’ajuntament instant a l’alcaldessa, Avelina Morales, a presentar una qüestió de confiança amb caràcter d’urgència. Segons el PSC, GPC, ICV i ERC-Consens, el Govern en minoria “ha adoptat un modus operndi basat en l’atac personal a determinats regidors de l’oposició que és impropi d’uns representants públics”. Aquesta actitud – diuen - ha originat un rebuig popular dels veïns i veïnes de Cabrils.

Recordem que la qüestió de confiança és una figura que recull el règim jurídic amb la finalitat de discernir si un alcalde en minoria disposa de la confiança del Ple per tal de realitzar una acció de govern determinada. Així, doncs, segons recull la Llei electoral general, la qüestió de confiança ha d’anar vinculada a l’aprovació o modificació dels pressupostos, el ROM, les ordenances fiscals o a la tramitació dels instruments de planejament municipal. D’acord amb això, l’oposició ha vinculat la sol·licitud de la presentació de la qüestió de confiança a la manca de reunions, amb caràcter previ, sobre la presentació i possible aprovació del Pressupost Municipal del 2008. i a la nul·la capacitat i interès del govern a l’hora d’impulsar l’aprovació del ROM presentat a inicis de legislatura amb l’objectiu de consensuar les pautes d’actuació i organització de l’activitat municipal. A més, l’equip de govern no ha estat capaç d’arribar a un acord per tal d’aprovar les diverses taxes de les ordenances fiscals. prova d’això són les al·legacions que van prosperar en el ple de 27 de desembre de 2007. De la mateixa manera, CIU i VIC van perdre, en el ple de 31 de gener de 2008, una proposta d’acord vinculada en el planejament urbanístic.

L’alcaldessa no fa cas del que aprova el Ple


De la mateixa manera, l’oposició retreu que el govern no ha volgut “desenvolupar diverses mocions aprovades per la majoria del Ple Municipal com són la Revisió del Pla General Urbanístic, la concreció del Pla de Participació Ciutadana 2007-2011, l’elaboració del Pla de Comunicació de Cabrils, creació del Consell Consultiu de la Gent Gran, Moció de protecció contra la contaminació acústica, el desenvolupament del Pla de Millora Urbana de Can Botella o la Regulació dels horaris comercials, entre d’altres”.

En aquest sentit, consideren que “l’alcaldessa no executa i fa complir els acords municipals d’acord amb el que diu la Llei Municipal i de règim local de Catalunya”.