21.2.08

La Biblioteca acull una exposició sobre la Maternitat d'Elna

Properament, l'autora del llibre ens parlarà sobre la memòria oral com a eina d'investigació històrica


Ja podeu visitar, a la Biblioteca, l’exposició fotogràfica sobre la Maternitat d’Elna. Aquesta exposició romandrà a Cabrils fins el proper 15 de març. D’acord amb això, la gent que ho desitgi tindrà l’oportunitat d’escoltar de viva veu la història d’Elna a través d’Assumpta Montellà (a la foto), autora dels llibres “La Maternitat d’Elna” i “El setè camió: el tersor perdut de la República”. La conferència que durà per títol “La memòria oral: eina d’investigació històrica a través dels llibres “La maternitat d’Elna” i “El setè camió”, es celebrarà el proper divendres 29 de febrer a les 20:30h a la Biblioteca.



La Maternitat d’Elna descobreix un dels capítlols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.



Els dos actes han estat organitzats pel Cercle Cultural de Cabrils amb el suport de la Biblioteca Municipal i el Tu ets Cabrils. Us hi esperem a tots.