3.10.08

Alcaldes del Baix Maresme s'uneixen per exigir la conservació de les platges


Els alcaldes del Baix Maresme constituiran en els pròxims dies una comissió per treballar de forma unitària i exigir tant a Costes com a Foment que es garanteixi la conservació de les platges de la comarca. La iniciativa és de l'alcalde de Cabrera de Mar, Jaume Borràs, que denúncia que fa almenys tres anys que no s'han fet aportacions de sorra al municipi. 'La pèrdua de platja fa que no puguem pensar en projectar un passeig marítim perquè tenim por a que qualsevol llevantada se l'emporti pel davant', es lamenta. L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón, i el de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, ja haurien mostrat interès per formar part d'aquesta comissió en el darrer Consell d'Alcaldes.

La platja de Cabrera de Mar ha anat perdent amplada des de la darrera aportació de sorra que es va fer fa gairebé tres anys. L'alcalde, Jaume Borràs, denuncia que fa dos anys que el port de Mataró tampoc fa el traspàs de sorra que està obligat a fer per contracte i, en definitiva, que la platja del municipi va perdent amplada any rere anys.

Segons l'alcalde, aquesta situació fa impensable projectar un passeig marítim perquè tem que amb qualsevol llevantada el mar se l'emporti pel davant. Borràs ha se sent sol a l'hora de demanar millores i és per això que ha proposat a la resta d'alcaldes de la zona la creació d'una comissió que treballi de forma unitària davant les administracions de l'Estat i la Generalitat.

El Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar i Mataró són els principals municipis implicat i en el darrer Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme, els alcaldes de Mataró, Joan Antoni Barón, i Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, ja haurien mostrat interès per formar part d'aquest grup de treball. A finals d'octubre ja hi haurà una primera trobada amb la Direcció General de Costes.

L'alcalde de Cabrera de Mar assegura que fins ara només han obtingut 'bones paraules' per part de les administracions supramunicipals i espera que ara es doni una 'solució definitiva' al problema del litoral maresmec. 'Que posin espigons horitzontals o verticals o el que considerin els tècnics que és millor, però que ho arreglin', ha sentenciat.