28.10.08

Avelina treu el “Sant Cristo Gros”

L’exalcalde Grau farà tiquet amb el gendre d’Avelina per optar a la presidència local de CDC · L’exregidora Marta Garcés estudia presentar una candidatura alternativa



La davallada electoral de Convergència a Cabrils dels darrers vuit anys ha provocat una crisi de difícil resolució. Després del fracàs del govern en minoria de CiU i VIC, l'anomenada vella guàrdia de Convergència va postul·lar-se com alternativa a la direcció local per remuntar la situació de fallida. En aquest context, l’exalcalde Josep Grau fa mesos que ha iniciat maniobres per tornar a la primera línia de la política municipal, juntament amb altres exmembres de l’executiu de CDC i del VIC. Així, doncs, Grau anirà de número dos, darrere del gendre d’Avelina Morales, Albert Soler, a les eleccions a la presidència local de CDC del proper 3 de novembre.

Segons ha pogut saber aquest diari, l’exregidora Marta Garcés no descarta presentar una candidatura alternativa tot i que encara no s’ha formalitzat aquesta possibilitat.

Antecedents moguts

La secció local de CDC a Cabrils no és el que es diu una bassa d’oli. Temps enrere informàvem que molts militants històrics de CDC s’havien donat de baixa del partit en desacord amb el rumb marcat per Morales. Posteriorment, la presidenta va expedientar -amb el suport del president comarcal de CDC, el cabrilenc Xavier Badia – diversos militants que suposadament havien aplaudit l’alcalde Colomer durant una sessió plenària. Finalment, aquests expedients disciplinaris van quedar aparcats per la direcció nacional de CDC. L’ambient a CDC de Cabrils està molt enrarit i l’aparició de gent que havia estat enterrada políticament és un símptoma clar que la transició no s’ha realitzat correctament.