15.10.08

Els Agents Rurals enxampen dos caçadors furtius que col·locaven llaços als boscos de Cabrera

També havien preparat una zona amb abeuradors artificials i amagatalls per poder disparar els animals que s’hi acostessin

Membres del cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat van enxampar, la setmana passada, dos caçadors furtius que havien col·locat fins a cinc llaços sense topall per caçar porcs senglars i altres depredadors en una zona forestal del terme municipal de Cabrera de Mar (Maresme). Els paranys, ja preparats, estaven ubicats en una zona poc freqüentada, al paratge dels Esqueis, i propera a l’espai d’interès natural de la Conreria – Sant Mateu – Céllecs. A més, els caçadors furtius havien mullat amb líquid atraient els troncs dels arbres on havien col·locat els llaços amb l’objectiu que els animals hi acudissin.

Els furtius també havien disposat una zona amb un abeurador artificial amb enceball de blat de moro i diferents punts d’aguait amb visió directa sobre la zona per poder abatre amb arma de foc els animals que s’hi acostessin. En les rodalies d’aquest abeurador, s’han localitzat restes de diferents animals: 2 senglars, 3 guineus i 2 mustèlids sense identificar.

Amb l’objectiu d’identificar els caçadors furtius, els Agents Rurals van organitzar un dispositiu de vigilància que va permetre enxampar als dos furtius quan es disposaven a utilitzar els arts il·legals. Durant l’escorcoll dels vehicles dels furtius, també se’ls va intervenir un silenciador per a rifle del calibre 22, un punter làser per poder actuar de nit i diverses armes blanques amb les quals suposadament esquarteraven els animals caçats, i també material divers per al muntatge dels paranys il·legals.