7.10.08

Recuperar la confiança

Els ministres d'economia i finances de la zona euro es van reunir ahir a Luxemburg per intentar fer front a la tempesta financera i encarar la situació de manera conjunta.
Els antecedents (al nostre país i a nivell “local”, Cabrils), la legislació actual ofereix una garantia de 20.000 euros per titular i entitat en cas de fallida. Països dels estats membres de la Unió Europea van adoptar mesures unilaterals oferint una garantia total per als estalvis i fons de dipòsits. D'aquesta manera, Irlanda, Alemanya i Àustria van prendre la iniciativa de garantir l'import total dels estalvis.

Ahir van intentar arribar a un acord per resoldre el tema de manera conjunta. Després de constatar que es compta amb el recolzament dels 27, la Comissió Europea presentarà iniciatives per elevar el citat llindar, segons ha assenyalat el comissari d'afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, qui ha precisat que l'objectiu és que els canvis entrin en vigor ràpidament. En aquest sentit, el Ministre Solbes tampoc ha precisat la quantitat en estudi però sí ha dit que era "clarament més gran" que els 40.000 euros proposats fa uns dies pel president de la Comissió, José Manuel Durão Barroso. Amb aquesta decisió es pretén posar fre a mesures unilaterals i transmetre estabilitat i confiança als estalviadors.

Esperem que la frase B. Rusell que diu que ”gran part de les dificultats per les quals travessa el món es deu al fet que els ignorants estan completament segurs, i els intel·ligents plens de dubtes”, no es compleixi; ja que necessitem abandonar els dubtes en aquests temps de crisi i que els governs ens estimulin amb mesures concretes per recuperar la confiança.
Més informació a: Info bolsa "Portal d'informació bursàtil".
Enric Santolaria, veí de Cabrils