8.10.08

Joan Margarit, Premi Nacional de Poesia 2008

El poeta català Joan Margarit ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura 2008 en la modalitat de Poesia per l'obra 'Casa de Misericòrdia', editada per Proa.


El premi ho concedeix el Ministeri de Cultura per distingir una obra d'autor espanyol escrita en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat i editada a Espanya durant 2007.
Està dotat amb 20.000 euros. Joan Margarit (Sanahuja, Lleida. 1938) és, a més de poeta, arquitecte i catedràtic de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat de Barcelona. Va començar la seva activitat literària a finals dels anys 50 publicant la seva primera obra Crònica en 1975. Està en possessió de nombrosos premis, com el de la Crítica de Poesia en Catalán, el Carles Riba, el Premi Nacional de Cultura, modalitat literària de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.
Podem recordar la poesia que va recitar Gerard Quintana en la seva visita a la Biblioteca de Cabrils l'any passat: “ Al final de la xerrada també vam trobar la poesia. En Gerard Quintana va recitar de manera molt emotiva tres poemes. Cal destacar el darrer: “Els morts” de Joan Margarit extret del recull de poemes Càlcul d’estructures. En aquest enllaç podeu escoltar el poema recitat pel mateix poeta.” enllaç: Bloc Tuets.