14.10.08

La Generalitat no construirà els laterals de la C-32 al Baix Maresme

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, ha anunciat que descarta tirar endavant amb la proposta del Ministeri de Foment de fer uns laterals a l'autopista C-32 al Baix Maresme –entre Montgat i Cabrera de Mar–, com a via alternativa a la N-II. Nadal, que temps enrere era partidari d'aquesta solució per millorar la mobilitat a la comarca, reconeix que 'no té sentit tirar pel dret' amb una idea sense consens.

El conseller ha detallat que tampoc s'executarà la proposta de Camí del Mig que Barcelona Regional va fer per encàrrec del Consell Comarcal del Maresme (CCM), sinó que es farà un tercer estudi que parteixi de les dues propostes anteriors.La solució definitiva per a una millor mobilitat al Baix Maresme, com a alternativa a la carretera N-II, encara no està clara. El que sí se sap amb certesa és el que no serà. Nadal ha explicat aquest dilluns des del Masnou que no es faran ni els laterals que proposava Foment, ni el Cami del Mig que volia el Consell Comarcal del Maresme. El conseller, en això s'ha reiterat, també ha descartat totalment que l'alternativa sigui l'autopista gratuïta. Segons el màxim responsable del DPTOP, la Generalitat farà un tercer estudi que parteixi dels dos anterior, ja que 'no són del tot satisfactoris'. Nadal reconeix que 'no té sentit tirar pel dret' amb un projecte sense el consens del territori.

Si amb l'alternativa a la carretera N-II encara hi ha dubtes, el que sí sap la Generalitat és que vol fer amb aquesta carretera, una vegada es tregui el trànsit de la façana marítima dels municipis. Segons Nadal, l'actual N-II s'ha de convertir en un passeig que sigui la 'porta d'entrada' a les platges i als ports. Les competències de la carretera, convertida en passeig, es cediran als Ajuntaments.

Les previsions del Departament són que en un màxim de dos anys s'hagi fet efectiu el traspàs de la N-II, de l'Estat a la Generalitat, s'hagi decidit definitivament quina serà l'alternativa a aquesta carretera i es comenci a executar. Posteriorment es convertirà la N-II en un passeig.


El tren per l'interior, en vint anys

Un altre dels aspectes que Joaquim Nadal ha comentat durant la seva visita al Masnou i en la reunió amb el govern local és el trasllat de la via del tren cap a l'interior, amb l'objectiu de treure la barrera que ara suposa el ferrocarril entre les platges i els municipis. Aquest, però, és un projecte a més llarg termini que no podrà fer-se abans de vint anys.