30.7.09

Cabrils externalitza la brigada perquè els seus operaris «no estan preparats

El Punt L'oposició demana més sensibilitat i l'equip de govern prioritza el servei al ciutadà
«Els membres de la brigada no estan formats per a les tasques que estan fent.» Així ho va admetre la regidora de Manteniment, Maria Blanco (PSC), a l'hora d'argumentar la subcontractació del servei de l'enllumenat públic a una empresa externa. El govern va assegurar que no es tracta de cap persecució a cap treballador municipal –així ho havia denunciat CCOO– i va dir que el servei al ciutadà millorarà amb el nou model. L'oposició va acusar el govern de tenir poca sensibilitat social.

Optimització del servei o persecució als treballadors. L'externalització dels serveis d'enllumenat públic i de neteja viària, que ara fan membres de la brigada municipal de Cabrils, va ser el principal motiu de disputa en el ple de dimarts.

La regidora de Manteniment i Via Pública, Maria Blanco (PSC), va justificar la mesura en la voluntat de millorar el servei al ciutadà. «Cada vegada tenim més vials i més enllumenat i tenim més punts de llum per mantenir», va comentar durant el ple la responsable de l'àrea, que va admetre que els treballadors de la brigada no tenen la formació necessària per dur a terme aquestes tasques. «Què passaria si hi hagués un accident?», es va preguntar. En el mateix sentit es va pronunciar l'alcalde, Joaquim Colomer (PSC), que va recordar un accident laboral ocorregut en un municipi veí. «Els de la brigada estan fent les tasques, però no tenen la titulació», va dir el batlle durant la seva intervenció.

El ple va aprovar el plec de clàusules administratives per a l'adjudicació del servei amb el vot contrari de tota l'oposició: CiU, VIC i el PP.

El portaveu del grup independent, Julián Gómez, va qualificar el govern de ser «poc sensible» amb els treballadors. Dos membres de la brigada seran subrogats i passaran a dependre de l'empresa que guanyi el concurs, però mantindran les condicions laborals. «No desterrem ningú», va assegurar Blanco, que va afegir-hi que el consistori vetllarà per aquests treballadors un cop abandonin la relació amb el consistori. Per la seva banda, el popular, Juan Manuel Gallego, va instar l'equip de govern a dur a terme altres mesures per millorar la productivitat i CiU va demanar també més sensibilitat.