22.7.09

Els representants dels funcionaris de Cabrils acusen CCOO d’impedir l’augment de delegats sindicals


L’afer de les crítiques de CCOO a les polítiques de recursos humans de l’Ajuntament de Cabrils es complica per moments. Si ahir transcendia que el representant sindical de CCOO de Cabrils havia sol·licitat l’afiliació a CiU, avui donem trasllat de l’escrit que els representants dels funcionaris de l’ajuntament ens han enviat a la bústia del “Tuets”. A continuació, el reproduïm integrament.

"Arrel de les informacions publicades en certs mitjans de comunicació sobre el personal de l’Ajuntament de Cabrils, sobre les declaracions efectuades pel secretari general de CCOO al Maresme, Antoni Cubel, els representants del personal funcionari de l’Ajuntament de Cabrils volem manifestar el següent:

És totalment fals que la cap de RRHH de l’Ajuntament sigui la representant dels treballadors funcionaris, tal i com s’afirma en algun mitjà, ni tampoc tenim constància de la seva afiliació en cap sindicat.

És totalment fals que la cap de RRHH de l’Ajuntament tingui sota el seu “control” a la secretaria (on s’és vist això?) sinó que només comparteixen espai físic i àmbit de treball. La persona que s’encarrega dels RRHH s’ocupa dels assumptes de “tot” el personal i no del control de cap àrea en concret.

És totalment fals que s’estigui realitzant cap mena d’assetjament laboral cap a la persona que ocupa, de forma provisional, la secretaria. Aquesta persona disposa de l’espai de treball que, anteriorment, havia ocupat el Tècnic d’Administració Especial de l’Ajuntament.
Si bé és cert que la tècnica (que no cap) de RRHH té un parentiu amb un regidor de l’equip de govern, aquesta persona porta 7 anys treballant a l’Ajuntament i ja era funcionària de carrera abans que el regidor fos escollit a les urnes.

Aprofitem per comentar-vos que, des del mes de març, CCOO ha estat en contra que el personal funcionari, degut al seu augment de plantilla, pogués disposar de dos delegats sindicals més. De moment, davant la denúncia de CCOO, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, aquest va donar la raó a UGT sobre la validesa de les eleccions parcials, fet que va provocar que CCOO tornés a denunciar per la via civil tant a UGT com a l’Ajuntament de Cabrils. El judici es va celebrar ahir, i estem a l’espera de la sentència judicial.

Perquè actua així CCOO? Doncs perquè actualment només hi ha una representant de funcionaris, de CCOO, que només va obtenir 3 vots (sobre 28) en el seu moment, i per causes pròpies de funcionament de l’Ajuntament ha acabat sent la representant titular. A causa de l’augment del personal funcionari en els darrers anys (de 28 a 31 persones), el treballadors tenim dret a disposar de 3 delegats sindicals, però CCOO es nega a que el personal funcionari pugui tenir més representants, només pel fet que no són del seu sindicat.

A més, CCOO s’ha negat a seguir amb les negociacions del conveni col·lectiu dels treballadors amb l’Ajuntament per la presència dels membres electes dels funcionaris d’UGT, sense respectar la presumpció de veracitat de les eleccions i el sentiment general del personal funcionari, votant en massa a favor de tenir més candidats (20 i 18 vots a favor sobre els 22 funcionaris que van exercir el seu dret a vot). I encara pitjor, CCOO culpa a l’Ajuntament del trencament, quan van ser ells qui es van aixecar de la mesa de negociacions (i així consta en l’acta de la reunió).

És a dir, CCOO té dues cares, per un costat, i de forma legítima, defensa els seus representants, però per l’altra, i de forma incomprensible, posa pals a les rodes perquè els treballadors puguin tenir més representació.

Per la nostra banda, la nostra intenció és treballar per aconseguir millorar els drets dels treballadors i treballadores funcionaris de l’Ajuntament de Cabrils, però sempre respectant també els nostres deures.

Durant tot aquest procés de denúncies de CCOO contra els nostres nomenaments, ens hem mantingut en silenci perquè creiem que seria el millor per tot el procés, però entenem que, quan es comencen a dir mentides i acusacions sobre qualsevol treballador a qui nosaltres representem, no ens podem quedar callats i hem de relatar la veritat d’allò succeït”.