8.7.09

Greenpeace: Destrucció a Tota Costa.


Greenpeace ha presentat la novena edició de l'informe Destrucció a Tota Costa.
Pel seu interès reproduïm un extracte de l'informe de Greenpeace amb els aspectes més destacats que afecten Catalunya i al Maresme.
Per primera vegada a Espanya, s'ha analitzat l'estat de fins a 233 espais litorals protegits, repartits en els més de 8.000 quilòmetres de litoral. L'informe de Greenpeace posa de manifest que ni tan sols els Espais Naturals Protegits (ENP) de la costa, suposadament emparats per la legislació, estan lluny de la destrucció del litoral que ha imperat els últims anys. Més de la meitat, 120, pateixen algun tipus d'amenaça per urbanisme, infraestructures o contaminació.
En relació amb Catalunya:

1. Els ENP més amenaçats són Cap de Creus (Girona), Aiguamolls de l'Alt Empordá (Girona), El Montgrí-Illes Medes-El Baix Ter (Girona), Costas del Maresme (Barcelona), Delta del Llobregat (Barcelona), Costes del Garraf (Barcelona), El Litoral Tarragoní (Tarragona) y Delta de l'Ebre (Tarragona).
Maresme
Les instal·lacions portuàries de Mataró, Premià de Mar, El Masnou, de Sant Andreu de Llavaneres són responsables que cada any no arribin a les platges 700.000 m3 de sorra. L'efecte barrera més evident es produeix a la costa del Maresme, amb cinc ports esportius en un tram de 20 quilòmetres responsables dels majors índexs d'erosió costanera de tota la península. Destrucción a toda costa 2009. Catalunya.